Стара Загора отбелязва 24 май с шествие и голям хоров концерт

Представителни блокове на училищата и културните институти в Стара Загора ще участват в тържественото шествие по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май.

24mayТо ще тръгне веднага след края на ритуала по издигане на националния флаг.

Колоната, която ще преминава по централния булевард „Цар Симеон Велики“, ще бъде предвождана от портрет на Кирил и Методий и знаменна група, зад които ще вървят старозагорският митрополит Киприан, кметът, областният управител, представители на местната и държавната власт, на различни образователни и културни институти, градският духов оркестър и др.

Церемонията по издигане на националния флаг на площада пред общината ще започне в 10:00 часа. Трикольорът и знамената на Стара Загора и Европейския съюз ще бъдат издигнати от носителите на наградите „Стара Загора“ и „Млада Загора“ за 2017 година, които ще бъдат обявени на тържествена церемония на 23 май от 18:00 часа в Лапидариума на Регионалния исторически музей.

За първи път на 24 май хоров концерт ще изнесе Държавна опера - Стара Загора, който ще започне в 11:15 часа на площада пред общината.

www.infoz.bg