Марката и емблемата на Берое вече са притежание на клуба

Марката и емблемата на "Берое" вече са притежание на клуба

Марката и емблемата на Професионален футболен клуб „Берое“ вече официално са притежание на клуба след съдебни дела, продължили шест години. Собственикът на „Берое“ направи всичко възможно да защити интересите на клуба и най-вече на многобройните фенове на отбора, съобщиха от пресслужбата.

Към момента на придобиване на акциите на “Професионален футболен клуб Берое – Стара Загора” ЕАД от “ТЕЦ Марица изток 2” ЕАД през септември 2011 г., марката “Берое” е вече прехвърлена от бившия собственик Николай Банев на друго негово дружество – “Блясък” АД - Ямбол.

През октомври 2011 г. “Професионален футболен клуб Берое – Стара Загора” ЕАД подаде заявка в Патентното ведомство на Република България за регистрация на марката „Берое“ (емблемата на клуба) от негово име. Също през 2011 г., но няколко месеца по-рано, друго дружество – „Берое 1916“ ООД - Стара Загора, нямащо нищо общо с футболния клуб, също е подало заявка за регистрация на марката „Берое“ в Патентното ведомство от негово име.

В защита на законните си права и интереси, ПФК "Берое" повдигна спор пред Патентното ведомство за отмяна на регистрацията на марката „Берое“, притежание на „Блясък“ АД, като производството завърши с влязло в сила решение в полза на ПФК "Берое".

На следващия етап “Професионален футболен клуб Берое – Стара Загора” ЕАД подаде възражение срещу заявката на „Берое 1916“ ООД за регистрация на марката „Берое“. По производството Патентното ведомство взе решение за регистрация на марката „Берое“ по заявката на “Професионален футболен клуб Берое – Стара Загора” ЕАД и „Берое 1916“ ООД получава пълен отказ от регистрация, който беше потвърден и от съда на две инстанции.

registratsiya marka Beroe emblema patentno vedomstvo

www.infoz.bg (по информация на www.beroe.bg)