Общинските съветници ще гласуват бюджета на Община Стара Загора за 2018 г.

Близо 105 млн. лева е бюджетът за 2018 г. на Община Стара Загора. Той ще бъде предложен за гласуване на заседание на Общинския съвет, което ще се проведе на 31 януари от 9:00 часа в зала "Славейков".

„Приоритетни при съставяне на бюджета са културата, образованието, поддържането на социалната и техническата инфраструктура, социалните дейности и спорта” – посочи председателят на местния парламент Таньо Брайков. Проектът на финансовия документ е разгледан във всички комисии, приет от по-голямата част от тях, вероятно ще чуем по време на сесията какви са мотивите на БСП да не го подкрепят, допълни Таньо Брайков.

На заседанието ще бъде разгледано още искане от Старозагорската митрополия да получи сградата на бившия ресторант в парк „Митрополит Методий Кусев” (Аязмото), под форма на дарение.

„Разговорите ни до този момент сочат, че не е рентабилно да се изгражда заведение, защото това ще означава да бъде отворен път за автомобили в парка, което няма да е добре за никого. Постоянната комисия по култура, туризъм и вероизповедания даде становище да бъде прието предложението за дарение, но за определен срок и да се изгради музей. Той обаче да не бъде само митрополията, а да съдържа и природно-научна част, свързана с флората и фауната в парка” – съобщи председателят на Общинския съвет. Основният въпрос е дали инвестиционните намерения на митрополията ще могат да бъдат осъществени. На заседанието на 31 януари е поканен Старозагорският митрополит Киприан.


Приемане на бюджета за 2018 година на Община Стара Загора (Вносител: Живко Тодоров – Кмет на Община Стара Загора)
pdfПредложение270.66 KBpdfДоклад394.71 KBpdfПротокол227.32 KBpdfПриложения 1-4329.11 MB

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24