Спира се поводоподаването в Стара Загора заради авария

Спира се поводоподаването в Стара Загора заради авария

Водоподаването в Стара Загора, с изключение на зоната, разположена южно от жп линията, ще бъде спряно от 10:00 до 18:00 часа на 9 март заради внезапно възникнала авария на основния за града тласкателен водопровод.

Аварията е следствие от спиране на електрозахранването заради два поредни токови удара на подстанция "Ягода" (II и III подем), която обслужва главния водопровод, захранващ с питейна вода град Стара Загора.

Засегнатите от прекъсването на водата могат да получат повече информация от денонощния Дежурен на експлоатационен район Стара Загора на телефон 042 601 639 и 042 601 648.

„Водоснабдяване и канализация” ЕООД - Стара Загора се извинява за причиненото неудобство и препоръчва на всички свои абонати да се съобразяват с въведените ограничения и да не правят излишни презапасявания с питейна вода.

vik stara zagora info

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Светът

Германският автомобилостроител Фолксваген (Volkswagen) се отказва от плановете да построи нов завод в Турция. Решението е взето след срива в световното търсене на автомобили, причинено от коронавирусната криза, посочва компанията

* * *
Полицията в китайския специален административен район Хонконг съобщи, че е арестувала най-малко 180 души, като 7 са задържани по силата на новия китайски закон за националната сигурност. Арестите са извършени, след като хиляди жители на бившата британска колония пренебрегнаха забраната и се събраха на демонстрация срещу закон в сферата на сигурността. Властите в Китай предупредиха, че призивите за отцепване ще бъдат наказвани

* * *
Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху може днес да разкрие изцяло своя спорен проект за анексия на части от Западния бряг на река Йордан, която може да премести границите на еврейската държава за първи път от десетилетия

* * *
В Русия гласуват днес на референдум за серия от конституционни поправки, които ще позволят на президента Владимир Путин да остане на власт през следващите 16 години. Това е най-големият пакет с промени в руската конституция след нейното приемане през 1993 г., предшествано от разпадането на Съветския съюз.

Най-четеното от последните дни