ушу

Масов крос и старт на Европейското първенство по ушу в Деня на спорта в Стара Загора

Стотици ентусиасти застанаха на стартовата линия и се включиха в масовия крос в Стара Загора на 17 май - Деня на предизвикателството и спорта. Площадът пред общинска администрация беше сцена за спортни демонстрации и надпревари. Масовото бягане на старозагорци отново събра любителите на леката атлетика.

Хората със спортен дух пробягаха трасето от площада пред сградата на Общината, през бул. „Митрополит Методий Кусев" - бул. "Руски" - бул. „Цар Симеон Велики" и финишираха отново на централната пешеходна алея. Наградата за най-млад участник си извоюва 5-годишният Мартин Маринов. Той получи маратонки, грамота и подаръци от Тракийски университет, който тази година отбелязва своя 20-годишен юбилей и е съорганизатор на спортната надпревара заедно с Община Стара Загора.

Най-възрастният участник беше 49-годишният старозагорец Йонко Андреев, който за пореден път се включи в масовото бягане. При мъжете най-бърз се оказа Велин Ковальов, а при жените Евгения Михайлова. Награди имаше и за призьорите от категориите – най-бърз студент, най-бърз преподавател, най-бърз ученик. Наградите бяха връчени от зам.-кмета по хуманитарните дейности на Община Стара Загора Иванка Сотирова, председателя на Общинския съвет Емил Христов и от и.д. ректор на Тракийския университет проф. Иван Въшин.

По случай Деня на предизвикателството и спорта от 9:00 часа, на площада пред сградата на Община Стара Загора, своите умения, техника и талант показаха членове на спортните клубове в града. Гляма атракция беше играта на китайския демонстрационен отбор, който е в Стара Загора по повод Европейското първенство по ушу. Гостите от Китай разкриха красотата и сложността на източните бойни изкуства.

По повод спорния ден в Стара Загора са организирани още футболен турнир за ученици, както и за деца в неравностойно положение, стрелба с лък и масов поход из парк „Митрополит Методи Кусев“.

{responsivegallery}05-2015/sport-kros{/responsivegallery}

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Община Стара Загора)

Споделете!