ушу

Масов крос и старт на Европейското първенство по ушу в Деня на спорта в Стара Загора

Стотици ентусиасти застанаха на стартовата линия и се включиха в масовия крос в Стара Загора на 17 май - Деня на предизвикателството и спорта. Площадът пред общинска администрация беше сцена за спортни демонстрации и надпревари. Масовото бягане на старозагорци отново събра любителите на леката атлетика.

Хората със спортен дух пробягаха трасето от площада пред сградата на Общината, през бул. „Митрополит Методий Кусев" - бул. "Руски" - бул. „Цар Симеон Велики" и финишираха отново на централната пешеходна алея. Наградата за най-млад участник си извоюва 5-годишният Мартин Маринов. Той получи маратонки, грамота и подаръци от Тракийски университет, който тази година отбелязва своя 20-годишен юбилей и е съорганизатор на спортната надпревара заедно с Община Стара Загора.

Най-възрастният участник беше 49-годишният старозагорец Йонко Андреев, който за пореден път се включи в масовото бягане. При мъжете най-бърз се оказа Велин Ковальов, а при жените Евгения Михайлова. Награди имаше и за призьорите от категориите – най-бърз студент, най-бърз преподавател, най-бърз ученик. Наградите бяха връчени от зам.-кмета по хуманитарните дейности на Община Стара Загора Иванка Сотирова, председателя на Общинския съвет Емил Христов и от и.д. ректор на Тракийския университет проф. Иван Въшин.

По случай Деня на предизвикателството и спорта от 9:00 часа, на площада пред сградата на Община Стара Загора, своите умения, техника и талант показаха членове на спортните клубове в града. Гляма атракция беше играта на китайския демонстрационен отбор, който е в Стара Загора по повод Европейското първенство по ушу. Гостите от Китай разкриха красотата и сложността на източните бойни изкуства.

По повод спорния ден в Стара Загора са организирани още футболен турнир за ученици, както и за деца в неравностойно положение, стрелба с лък и масов поход из парк „Митрополит Методи Кусев“.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Община Стара Загора)

Споделете!Милиони американци наблюдаваха пълното слънчево затъмнение

barcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД