Стара Загора отбелязва Европейската седмица на спорта с масов крос

Стара Загора отбелязва Европейската седмица на спорта с масов крос

С масов лекоатлетически крос и демонстрации на клубовете Стара Загора за втори път ще се включи в Европейската седмица на спорта на 17 септември. В нея участват още 9 български града с организиране на множество спортни събития.

Богатата спортна програма е посветена на инициативата на Европейската комисия, насочена към насърчаване на спорта и физическата активност в цяла Европа. През 2016 г. тя се провежда за втори път под мотото „Да бъдем активни!“. Целта на #be active е да насърчи целогодишните занимания със спорт и спортни дейности.

На 17 септември от 10:00 часа на площада пред Община Стара Загора всички спортни клубове в града ще направят традиционните демонстрации. Гост на събитието ще бъде министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

В 11:30 часа стартира масовият лекоатлетически крос. Община Стара Загора очаква желаещи от всички възрастови групи да се включат в него. Осигурени са награди не само за победителите, а и за най-атрактивните и активни участници.

От 9:00 до 12:30 часа на 17 септември ще бъде спряно движението на личен транспорт по улиците, през които преминава маршрута на масовия лекоатлетическия крос, а именно: бул. „Митрополит Методий Кусев“ – ул. Свети княз Борис“ - ул. „Хаджи Димитър Асенов” – бул. „Цар Симеон Велики”. Движението на превозни средства ще се осъществява по обходни маршрути.

Лекоатлетическият крос ще стартира от сградата на Община Стара Загора в посока север, с маршрут, както следва:

на север по бул. „Митрополит Методий Кусев“, преминава на запад по ул. „Свети Княз Борис“, на юг по ул. „Хаджи Димитър Асенов”, на изток по бул. „Цар Симеон Велики“ (две обиколки), като завършва пред сградата на Община Стара Загора.

Движението на МПС ще се нормализира незабавно след приключване на мероприятието, по преценка на служителите пряко ангажирани с охраната на събитието.

Седмицата на спорта е за всеки, независимо от възрастта, произхода или нивото на спортна подготовка. Общото между участниците е желанието да спортуват и да живеят активно.

www.infoz.bg

Светът

Световният елит се събира в швейцарския планински курорт Давос, Швейцария, за годишната среща на политическите лидери и водещите бизнесмени, представителите на научните среди и гражданското общество. Световният икономически форум ще се проведе за 50-и път между 21 и 24 януари. Основната тема е устойчивото развитие, но ще се обсъждат и теми, свързани с климатичните промени, защита на биоразнообразието, избягването на „технологична война“ и други

* * *
Северна Корея вече няма да се чувства обвързана с ангажименти, включващи спиране на ядрените опити и на изстрелванията на междуконтинентални балистични ракети, след като САЩ са пренебрегнали крайния срок в преговорите за денуклеаризация. Това заяви на конференция по разоръжаването под егидата на ООН член на севернокорейското представителство към световната организация в Женева

* * *
Историческият процес на Доналд Тръмп започва по същество в Сената на САЩ, където се сблъскват двата лагера: демократическата опозиция, която настоява за отстраняването от длъжност на президента на САЩ, и републиканското мнозинство, което е решено да го оневини

* * *
Близо 220 000 домакинства останаха без ток в Испания заради връхлетялата страната буря „Глория“

* * *
Китаецът Мън Хунвей, бившт шеф на Интерпол, е осъден в Китай на 13 години и 6 месеца за корупция

* * *
Китай потвърди 291 случая на пациенти, заразени към 20 януари с новия вид коронавирус. Вирусът взе 6 жертви до тази дата, принася се с контакт между хората и вече е регистриран и в други държави (Япония, Южна Корея, Тайланд и др.)

Най-четеното от последните дни

На подобна тема