Веселина Кацарова ще проведе първия си майсторски клас в Стара Загора

Световноизвестната оперна певица Веселина Кацарова и артистичен директор на Държавна опера - Стара Загора ще проведе за първи път майсторски клас в родния си град Стара Загора. Курсът ще се състои от 27 август до 7 септември в залата на Регионалната библиотека „Захарий Княжески“.

Майсторският клас ще завърши на 7 септември с галаконцерт на участниците в курса, с оркестъра на Държавна опера - Стара Загора, под диригентството на Владимир Бошнаков, съобщиха от пресцентъра на Операта. В рамките на 10 дни мецосопраното ще работи с младите специализанти върху вокалната техника, стил и интерпретация на ролята.

Кандидатите сами определят своя репертоар, с който участват в курса. Музикалният съпровод е поверен на именитата пианистка и корепетитор Боряна Ламбрева. Заявления за участие са подали млади оперни певци от България, Франция, Турция, Румъния и Китай.

Прослушванията на предварително одобрените кандидати ще се състои на 27 август от 15:00 часа в Старозагорската опера. Всички активни участници ще получат диплом за завършен майсторски клас.

Държавна опера - Стара Загора осигурява ангажимент на отличил се участник, определен от маестра Кацарова, в спектакъл от репертоара на театъра.

poster masterclass vesselina kasarova

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Можете да следите съдържанието на сайта чрез:

emailКанала ни в Telegram

emailЕмисията в Twitter

emailСтраницата ни във Facebook

emailКанала ни във Viber

 

На подобна тема