Колоездачи ще изминат разстоянието от Стара Загора до Луната

Колоездачи ще изминат разстоянието от Стара Загора до Луната

Уникалното велосипедно предизвикателство – да изминем заедно разстоянието от Земята до Луната идва в Стара Загора. Професионалисти и любители се качват на велосипеди в името на благородна кауза.

Километрите, изминати от всеки, сe сумират, за да се достигне дистанцията от 384 400 км. На 13 октомври от 11:00 часа в парк „Зеленият клин“ – на кръстовището на улиците „Димитър Подвързачов“ и „Проф. Никола Кожухаров“ е първият старт за професионалните състезатели в Стара Загора. Регистрацията и раздаването на състезателните номера за професионални състезатели започва от 10:00 часа. Любителите могат да се регистрират от 11:00 до 15:00 часа. Веднага след края на професионалните стартове, около 15:30 часа, любителите ще се включат в предизвикателството, в което сами или щафетно ще изминат желан брой обиколки в рамките на 30 минути. Дистанцията, измината от всеки, се прибавя към общото постижение. От съображения за сигурност всички любители трябва да бъдат с каска.

Уникалното спортно събитие "ДЗИ Вело" предизвиква ентусиасти да преминат заедно разстоянието от Земята до Луната. Целта на предизвикателството е чрез колоездене, плуване, тичане и други спортни активности служителите от 6-те държави, в които белгийската КВС Груп присъства, подкрепени от приятели и партньори, да преодолеят точно 384 400 км. Всички включили се, могат да прибавят своите километри към постиженията на Групата до момента. В края на предизвикателството километрите им ще бъдат монетаризирани за каузата „ДЗИ - история с бъдеще“ – висше образование за повече български деца. Програмата на застрахователната компания всяка година подпомага избрани студенти в дългосрочен план чрез осигуряване на месечни стипендии и покриване на таксите им за обучение в рамките на четири години - до завършването на тяхната бакалавърска степен.

Във велосипедните туровете участие могат да вземат професионални колоездачи, които в оспорвано съревнование ще преодолеят трасетата от 7 км, 12 км, 21 км, 30 км или 36 км. В приятелски старт сили ще премерят всички любители с авантюристичен дух. А най-добрите от тях ще спечелят награди. За зрителите са предвидени допълнителни спортни активности на открито.

За да се включите в приключението във вело тура, е необходимо единствено да се регистрирате на сайта. За всички непрофесионални участници е осигурена безплатна застраховка от ДЗИ за времето на протичане на събитието.

Предизвикателството в България започна в Бургас. След това завладя и Пловдив. В събитието там се включиха 122-ма професионалисти от цяла България - София, Пловдив, Троян, Стара Загора, Нова Загора, Варна, Бургас, Несебър, Габрово, Казанлък и Сливен. Любителският старт беше изключително атрактивен, а някои от участниците записаха обиколки, колкото и професионални състезатели. Общата преодоляна дистанция от предизвикателството в Пловдив беше 3317 километра, които се добавиха към глобалния резултат за постигането на голямата цел.

На 13 октомври, от 6:00 до 16:00 часа, е ограничено паркирането по улиците „Хр. Морфова“, ул. „Иван Вазов“ и ул. „Д. Подвързачов“ около парк „Зеленият клин“ в Стара Загора. Автомобилитне на нарушителите ще бъдат принудително отстранявани.

Ограничението се налага заради провеждането на колоездачното състезание за купа „Стара Загора“ от серии „ДЗИ ВЕЛО“. Община Стара Загора се извинява за причиненото неудобство.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми: