Посланикът на Малтийския орден Camillo Zuccoli дари линейка на Университетската болница в Стара Загора

Посланикът на Малтийския орден дари линейка на Университетската болница в Стара Загора

Посланикът на Малтийския орден в България Камило Дзуколи дари на Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Проф. д-р Стоян Киркович” в Стара Загора реанимобил. Здравното заведение вече ще разполага с четири линейки.

Camillo ZuccoliЧрез тях ще се оптимизира времето за транспортиране на пациентите, каза изпълнителният директор проф. д-р Йовчо Йовчев.

На връчването на дарението присъстваха старозагорският народен представител Спас Панчев, който активно съдейства на ордена при осъществяване на инициативите му в България, президентът на Италианската търговска камара Марко Монтеки, директорът на Регионалната здравноосигурителна каса д-р Жулиета Здравкова и други.

За 12 години Посолството на Малтийския орден у нас е направило около 500 дарения в 170 населени места – линейки, медицинска диагностична апаратура, операционно оборудване, медикаменти и др. Финансирани са и интернет зали за бежанците в Свиленград.

Камило Дзуколи съобщи, че ще покани папа Франциск да посети Стара Загора на 6 май 2019 г., по време на визитата му в България между 5 и 7 май догодина.

Camillo Zuccoli stara zagora 01

Camillo Zuccoli stara zagora 02

Camillo Zuccoli stara zagora

DSC00659

 

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg 

На подобна тема