Мирела Демирева е спортист № 1 на Стара Загора за 2018 г.

Мирела Демирева е спортист №1 на Стара Загора за 2018

Състезателката на висок скок Мирела Демирева, която е част от Спортен клуб по лека атлетика „Берое”, е спортист № 1 на Стара Загора за 2018 г. Демирева завоюва сребърен медал на европейското първенство в Берлин. Наградата ѝ получи именитият спортист и един от треньорите в клуба Тодор Гургуриев на церемония в Регионалния исторически музей.

Призът „Най-перспективен спортист” получи Данаил Ладжев. 15-годишният възпитаник на Езикова гимназия „Ромен Ролан” е състезател по таекуондо и е първи в света в своята възрастова група. „Станах балкански и републикански шампион, спечелих и няколко турнира в чужбина. Първи съм в световната ранглиста. миналата година победих и на европейско първенство. Надявам се да продължават успехите” – сподели Данаил Ладжев.

На церемонията беше представена втората част на книгата „Шампионите разказват”, която е създадена по идея на кмета на Стара Загора Живко Тодоров, с подкрепата на Общината. Един от героите в нея е Ивайло Георгиев - европейски шампион по сан-да, носител на купата на Англия до 70 кг и на множество титли от различни първенства.

„Безспорно това е един от най-големите подаръци, които съм получавал в спортната кариера и в живота. Идеята за създаването на тази книга е страхотна и ще бъде добре ако стане национална инициатива” – каза Ивайло Георгиев.

Със специален плакет „Олимпийски полет“ беше удостоена бадминтонистката Мария Делчева, която спечели златен медал в отборната надпревара на Младежките олимпийски игри в Аржентина. Награди получиха спортисти и треньори в различни категории.

Призът „Най-перспективен спортист” получи Данаил Ладжев, състезател по таекуондо, който е първи в света в своята възрастова група

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg 

 

Живко Тодоров: „Ще бъдем безкомпромисни с качеството на възстановяване на инфраструктурата след ремонта на „Водоснабдяване и канализация“. Имаме много забележки по изпълнението на дейности от ВиК проекта, който се изпълнява в Стара Загора. В непрекъснат диалог сме с дружеството, за да коригираме проблеми при възстановяването на улиците. Тази наша борба ще продължи, докато не видим добър краен резултат.

новини в сайта RSS емисия facebook twitter youtube subscribe ilko gruev Четете в Telegram Viber infoz.bg в Гугъл новини

Можете да следите съдържанието на сайта чрез:

emailКанала ни в Telegram

emailЕмисията в Twitter

emailСтраницата ни във Facebook

emailКанала ни във Viber