Мирела Демирева е спортист № 1 на Стара Загора за 2018 г.

Мирела Демирева е спортист №1 на Стара Загора за 2018

Състезателката на висок скок Мирела Демирева, която е част от Спортен клуб по лека атлетика „Берое”, е спортист № 1 на Стара Загора за 2018 г. Демирева завоюва сребърен медал на европейското първенство в Берлин. Наградата ѝ получи именитият спортист и един от треньорите в клуба Тодор Гургуриев на церемония в Регионалния исторически музей.

Призът „Най-перспективен спортист” получи Данаил Ладжев. 15-годишният възпитаник на Езикова гимназия „Ромен Ролан” е състезател по таекуондо и е първи в света в своята възрастова група. „Станах балкански и републикански шампион, спечелих и няколко турнира в чужбина. Първи съм в световната ранглиста. миналата година победих и на европейско първенство. Надявам се да продължават успехите” – сподели Данаил Ладжев.

На церемонията беше представена втората част на книгата „Шампионите разказват”, която е създадена по идея на кмета на Стара Загора Живко Тодоров, с подкрепата на Общината. Един от героите в нея е Ивайло Георгиев - европейски шампион по сан-да, носител на купата на Англия до 70 кг и на множество титли от различни първенства.

„Безспорно това е един от най-големите подаръци, които съм получавал в спортната кариера и в живота. Идеята за създаването на тази книга е страхотна и ще бъде добре ако стане национална инициатива” – каза Ивайло Георгиев.

Със специален плакет „Олимпийски полет“ беше удостоена бадминтонистката Мария Делчева, която спечели златен медал в отборната надпревара на Младежките олимпийски игри в Аржентина. Награди получиха спортисти и треньори в различни категории.

Призът „Най-перспективен спортист” получи Данаил Ладжев, състезател по таекуондо, който е първи в света в своята възрастова група

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg 

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24