Лекоатлет и треньор на 2015 г. ще бъдат избрани в Стара Загора

Спортен клуб по лека атлетика „Берое“ ще избере спортист и треньор на годината в Стара Загора. Празникът на старозагорските лекоатлети ще се състои на 11 декември 2015 г. от 18:00 часа в Парк-хотел Стара Загора.

Лека атлетикаСъстезателите от клуба изпращат една успешна 2015 година, през която спечелиха общо 30 медала от национални първенства. Борислав Тонев записа най-бързото бягане на старозагорски състезател на 200 м, откакто съществува лека атлетика в града. Той, Милен Пасков, Иван Попов и Велин Коваленко участваха в проведения Европейски отборен шампионат.

Пет медала от национални първенства завоюва 17-годишната състезателка Диляна Йоргачкова, Стефан Стефанов се пребори за един златен и два сребърни медала, а Иван Попов стана вицебалкански шампион.

За тези успехи допринесе и общинската администрация на кмета Живко Тодоров, която инвестира над 10 млн. лв. в ремонт на спортните съоръжения в града. През последните три години базата на стадион "Берое" е с ново осветление, лекоатлетическата писта беше изцяло реновирана и снабдена с ново оборудване, отоплена през целия зимен период закрита лекоатлетическа писта. Всичко това даде възможност за възстановяването на емблематичния в миналото международен турнир "Самарско знаме", провеждането на Балканиада и Европейско отборно първенство по лека атлетика, което доведе в града хиляди почитатели на "Царицата на спортовете".

През лятото на 2015-та на стадион „Берое“ стъпиха и две легенди в леката атлетика като Сергей Бубка и сър Себастиян Коу, който по-късно стана президент на Световната асоциация на атлетическите федерации (ИААФ).

Живко Тодоров и Себастиан Коу

 

 

infoz autor www.infoz.bg (Снимки: Община Стара Загора)

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема