Мостът в Стара Загора ще бъде готов до средата на януари

Мостът на бул. „Св. Патриарх Евтимий” в Стара Загора ще бъде готов в средата на януари и движението по него ще бъде възстановено предсрочно. До 23 декември се очаква да бъде асфалтиран участъкът по бул. „Славянски”.

Това стана ясно на пресконференция на кмета Живко Тодоров и част от ръководството на Общината.

mostЗаради забавянето на изпълнението на ремонта на пешеходната зона, изпълнителят (консорциум „Красива Стара Загора“ ДЗЗД - Бургас с участници в обединението „Тийм инженеринг“ ЕООД - Бургас и „БИАД - С“ ЕООД - София) ще бъде санкциониран за всеки просрочен ден, каза кметът Живко Тодоров. „Парите от глобите се връщат в Европа, защото проектът се реализира със средства по оперативна програма „Региони в растеж”. Те ще останат като резерв, от който можем да се възползване в бъдеще като кандидатстваме с проект за изграждане на друг обект” – добави кметът на Стара Загора. Той уточни, че изпълнителят на проекта се е ангажирал със срок до един месец да приключи ремонта на центъра.

„Лично ще следя как се осъществява контрол по изпълнението на ремонта и няма да направя компромис с качеството му” – категоричен е Живко Тодоров.

Приключи обновяването на парк „Митрополит Методий Кусев”. Подписан е Акт 15 и на 20 декември държавна приемателна комисия ще посети обекта и предстои да се подпише акт 16 за приключване на ремонтните дейности, съобщи зам.-кметът по строителството Янчо Калоянов.

Община Стара Загора налага глоба за забавеното изграждане на пешеходната зона на града

 

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg 

На подобна тема