Ремонтът на моста в Стара Загора приключва до дни

Мостът на бул. „Св. Патриарх Евтимий” в Стара Загора ще бъде пуснат предсрочно. Ремонтът ще приключи до дни, съобщи кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Проектът обхваща реконструкция на три мостови съоръжения, изграждане на 4-лентов път и две кръгови кръстовища по бул. „Славянски“.

mostТой е на стойност 4,4 млн. лева, финансирането е от оперативна програма „Региони в растеж“.

„Забавяне на ремонта на централния булевард „Цар Симеон Велики” има и вината е изцяло на фирмата изпълнител, защото тя не успя да създаде добра организация. След като приключи проекта, ще обявя размера на паричната санкция, която Общината ще наложи на изпълнителя” – заяви кметът Живко Тодоров. Изпълнител на ремонта е консорциум „Красива Стара Загора“ ДЗЗД - Бургас с участници в обединението „Тийм инженеринг“ ЕООД - Бургас и „БИАД - С“ ЕООД – София.

Просрочване има и при ремонтите на училището и детската градина в кв. „Железник”. На строителните фирми също ще бъдат наложени санкции. Ремонтните дейности в Езикова гимназия „Ромен Ролан” са приключили, издаден е Акт 15. В срок е изпълнен проектът за благоустрояване на парк „Митрополит Методий Кусев”.

Кметът Живко Тодоров за забавените ремонти на училища и детски градини в Стара Загора

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg