Живко Тодоров: Радвам се, че в Стара Загора се изпълняват толкова много проекти

През 2019 г. Община Стара Загора ще разполага с рекордно висок бюджет, който е над 125 млн. лева и е с 11 млн. лева повече спрямо предходната година.” За културната инфраструктура, която е сред приоритетите ни, ще вложим около 4 млн. лева.

zhivko todorov infoz bgВ момента се извършва основна реконструкция на концертната зала в бившия Синдикален дом, която от години е в много лошо състояние. Ще бъде завършен музей „Литературна Стара Загора”, ще бъде направен ремонт на къщата, която Мария Жекова (сестрата на покойния проф. Петър Жеков) дари на Общината. Тя ще се превърне в Център за млади таланти в областта на изкуството” – съобщи кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров.

През годината ще продължат ремонтите на училища и детски градини. С външно финансиране ще се подобряват инфраструктурата и транспортът.

„В момента се разширява новият парк „Артилерийски”, за който държавата осигури 3 млн. лева. Очакваме средства за изграждането на многофункционална спортна зала през следващата години. Премиерът Бойко Борисов каза, че Стара Загора може да получи финансова подкрепа от държавата. Аз съм оптимист” – добави Живко Тодоров.

Очаква се финансиране и за ремонт на Летния театър. Общината ще кандидатства с проект за обновяване на зоопарка пред Фонда на фондовете. В края на годината ще започне цялостно обновяване на Руския пазар.

„Работим в широк мащаб и се радвам, че в Стара Загора се реализират толкова много проекти” – каза кметът Живко Тодоров.

Интервюто е излъчено в предаването "Темите" на ТВ Европа

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg 

На подобна тема