Музикалното училище в Стара Загора спешно се нуждае от роял

Музикалното училище в Стара Загора се нуждае спешно от роял

Националното училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова” в Стара Загора се нуждае от спешна помощ за закупуването на нов качествен роял. Инструментът, на който в момента се провеждат всекидневни уроци, концерти и редовни изпити, не подлежи на ремонт.

Новият роял ще помогне в музикалното развитие на много ученици. Училището организира благотворителен концерт „Вечер на младите таланти" - шедьовър от класическа и поп музика, който ще се проведе на 12 април 2019 г., от 19:30 часа, в Държавна Опера - Стара Загора. Изявени ученици от музикално училище „Христина Морфова” ще изпълнят известни произведения от Шопен, Лист, Григ и др.

Специални гости са Роберта Баньоло (Швейцария), известна от големите сцени в Милано, Рим и Париж, както и от предаването „Швейцария търси талант”, и Давиде Галаси (Италия), завършил престижната консерватория „Джузепе Верди” в Милано и концертирал в Рим, Париж, Лондон, Ню Йорк и Токио. Ще бъдат изпълнени хитове от репертоара на Андреа Бочели, Селин Дион, Лаура Паузини и знаменитото Либертанго на Пиацола.

Организатори са Швейцарско-българската културна асоциация и Обществен дарителски фонд – Стара Загора.

Билети могат да бъдат закупите от офиса на Обществен дарителски фонд - Стара Загора, като се обадите на тел: 042 602 155, 0884 842 933.

Дарителска сметка
Обществен дарителски фонд - Стара Загора
Първа инвестиционна банка
IBAN: BG57 FINV 9150 10BG N05T 02
BIC: FINVBGSF
Основание: дарение роял

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема