Живко Тодоров e номинацията на ГЕРБ – Стара Загора

Живко Тодоров e номинацията на ГЕРБ – Стара Загора за кандидат-кмет за трети мандат

Старал съм се да работя така, че да създадем отбор на Стара Загора, не само на ГЕРБ. Политиката не е противопоставяне между опонентите, а работа в полза на хората, за да има конкретни резултати, каза кметът Живко Тодоров по време на Общинското събрание на ГЕРБ, на което беше номиниран единодушно от членовете на партията за кандидат за кмет на Стара Загора за трети мандат.

Живко Тодоров счита, че когато човек е в политиката и премине през два мандата, е нормално да си зададе въпроса дали трябва ли да се бори за трети. И сподели, че ако в някакъв момент преди месеци е бил разколебан дали да се яви в надпреварата на предстоящите местни избори, след като е изкарал два мандата, това не е било, защото има притеснение, че нещо не е свършил както трябва. „Срещам се с много хора, представители на различни групи и развиващи се в различни сфери в живота. В тях видях толкова много енергия за работа в името на Стара Загора, която ме мотивира да приема номинацията – заяви Живко Тодоров. – Всички те искат здрав и силен отбор в името на града ни, което ме мотивира. За мен това е важно, защото днес трябва да погледнем своя град и да кажем какво ние ще предложим по-различно и по-добро на хората“ – категоричен е настоящият градоначалник. Той благодари на общинското ръководство на ГЕРБ, което е подкрепило неговото предложение за по-голяма гражданска квота в листата на ГЕРБ за общински съветници и посочи, че в града има много качествени хора, които са доказани професионалисти. „Част от тях са при нас в ГЕРБ, но друга част не са. Затова реших да представя пред вас идеята ми за номинация на няколко души, които не са членове на партията, но в живота си с това, което са правили, са заслужили доброто си име. Смятам, че ще помогнат не само на ГЕРБ, но ще помогнат и на Стара Загора да имаме едно по-добро управление, и в Общинския съвет да имаме една по-добра представителност“ – каза Живко Тодоров.

Живко Тодоров добави, че в Стара Загора има много доказани професионалисти в различни области, които не са членове на ГЕРБ, и номинира шест души от тях за кандидати за общински съветници от листата на партията. Това са Мария Жекова, съсобственик на „Ате Пласт”, Ваня Михайлова, бивш президент на „Зонта клуб” и предприемач, директорът на Държавен куклен театър – Стара Загора – Дарин Петков, изявеният състезател и треньор по културизъм Тихомир Трифонов – Брофа, арх. Мартин Паскалев и д-р Емил Славов, съсобственик на Служба по трудова медицина.

"Имаме сили, опит и знания и всички заедно можем да постигнем много успехи за Стара Загора" - каза Емил Христов, зам.-председател на Народното събрание, който беше водещ на форума.

На събранието, проведено в „Мериан Палас”, бяха издигнати номинации на кандидати за кметове на 17 села, в останалите 34 в област Стара Загора ще се назначават кметски наместници. Бяха направени 66 номинации за кандидати за общински съветници в Стара Загора. Имената на кандидатите и подредбата им в листата ще станат ясни след утвърждаване от Изпълнителната комисия на ГЕРБ. 

gerb stara zagora obs

Живко Тодоров получи номинация за кандидат за кмет на Стара Загора за трети мандат от Общинското събрание на ГЕРБ

 

Част от встъпителното изказване на Емил Христов - зам.-председател на Народното събрание

 

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg