Областният управител на Стара Загора въвежда вечерен час (ВИДЕО)

Областният управител на Стара Загора Гергана Микова издаде заповед за въвеждане на вечерен час в цялата област, който ще бъде от 21:00 до 05:00 часа. Той няма да се отнася за тези, които отиват или се връщат от работа, или имат медицински причини. Това стана ясно по време на брифинг на Общински оперативен щаб, който беше предаван онлайн.

За www.infoz.bg областният управител уточни, че хора, които се прибират или отиват на работа в рамките на вечерния час, при полицейска проверка представят документ за самоличност и съобщават местоработата си, за да установят органите на реда истинността на информацията.

„Удвоява се обеззаразяването на града и миене на улиците с дезинфектанти. Заповед ще регламентира, че повече от двама на едно място не трябва да се събират по какъвто и да бил повод. След като вирусът е сред нас, трябва да се съобразяваме с мерките, предписани от специалистите. На никой не му е приятно, но при положение, че правилата са такива, всички трябва да бъдем солидарни. Призовавам за повече отговорност от страна на хората. След като толкова много информация се дава и навън продължават да обикалят хора и да нарушават мерките, глоби ще има навсякъде” – заяви кметът Живко Тодоров. В ромския квартал „Лозенец” също ще се повишат мерките. Ще се правят редовни проверки на лицата, за които има информация, че нарушават общата дисциплина. Под строг контрол са и карантинираните хора. Ще се проверяват всички сигнали за нарушаване на правилата – добави кметът на Стара Загора.

Живко Тодоров добави, че ще бъдат затворени всички кучешки градинки. Домашните любимци не могат да бъдат разхождани из града и по паркове, които също са затворени, а в близост до дома на собственика.

Областният управител Гергана Микова въведе вечерен час в област Стара Загора, за да се противодейства на разпространението на коронавируса

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров за мерките срещу COVID-19 в града

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров - контрол и санкции за нарушителите на мерките срещу коронавируса

Проф. Йовчо Йовчев, директор на Университетска болница - Стара Загора - за първия случай на заболял от COVOD-19 в Стара Загора

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров обяснява защо има забрана за посещение на кътовете за разходка на кучета

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров - Великден по време на коронавирус пандемия

Репортаж от пресконференцията в Стара Загора (31-03-2020)

Пълен запис на пресконференцията за мерките за ограничаване на коронавируса в Стара Загора

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg