Засадиха Статистическа гора в парк Артилерийски

Засадиха „Статистическа гора“ в парк „Артилерийски“

По повод 140-ата годишнина от създаването на българската държавна статистика, днес в Стара Загора беше засадена „Статистическа гора“. Служителите от отдел „Статистически изследвания – Стара Загора“ към Териториално статистическо бюро – Югоизток засадиха 20 дръвчета от вида Хималайски кедър (Cedrus deodara) в северната част на парк „Артилерийски“. Инициативата е насочена към проблемите на околната среда.

„Идеята ни е да допринесем градът ни да стане още по-зелен. Нека бъдем полезни за чистия въздух и за една по-добра среда за живот на нашите деца“, сподели началникът на отдела Милена Караиванова. Тя подчерта, че мястото не е случайно, а е подбрано в съответствие с проектите за озеленяването на Стара Загора, а близостта му до административната сграда на Националния статистически институт (ВСИ) ще допринесе за редовното обгрижване на новозасадените дръвчета от служители на Института. Караиванова изказа благодарност към Община Стара Загора за подкрепата в тази благородна инициатива.

В кампанията участие взе и секретарят на местната администрация Делян Иванов, който допълни, че Община Стара Загора ще продължи своето добро партньорство с НСИ и ще помогне в работата по предстоящото през 2021 година национално преброяване на населението.

Фиданки бяха засадени и от замeстник-областния управител Красимир Червилов и общинския съветник Николай Диков.

Николай Диков

www.infoz.bg  www.infoz.bg