Български животновъди ще протестират в Брюксел

Животновъди от България ще се включат в общоевропейски протест в Брюксел на 7 септември 2015 г. Причината за недоволството е кризата в млечния сектор, провокирана и от ембаргото, наложено от Русия. Това съобщи председателят на Националното сдружение на млеко и месопроизводителите Танчо Колев.

tancho kolevДатата на протест не е избрана случайно. Тогава ще има Съвет на земеделските министри на страните членки на Европейския съюз, уточни той.

На 26 август 2015 г. в Стара Загора се проведе заседание на членове на Националното сдружение на млеко и месопроизводителите, на което бяха определени представителите, които ще участват в протеста в столицата на Белгия.

infoz autor Венета Асенова | www.infoz.bgУважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, нека професионалният празник бъде ден на удовлетворение и признание за достойния миньорски труд. С благодарност за Вашата всеотдайна всекидневна работа и с пожелания за здраве, успехи и благополучие. Честит Ден на миньора! - АНДОН АНДОНОВ - Изпълнителен директор