Проведоха се консултации за определяне на състава на Районната избирателна комисия в Стара Загора

Проведоха се консултации за определяне на състава на Районната избирателна комисия в Стара Загора

В Областна администрация се проведоха консултации за определяне на състава на Районната избирателна комисия - Стара Загора (РИК) във връзка с предстоящите избори за Народно събрание на 4 април. В тях участваха представители на парламентарно представените партии и коалиции партия ГЕРБ, Коалиция „БСП за България“, ДПС, Коалиция „Обединени патриоти“, партия „Воля“ и на Коалиция „Демократична България – Обединение“, която има свой евродепутат.

За председател на Районната избирателна комисия е предложена Теодора Крумова, а за заместник-председатели – Кристина Хонгова от „Воля“ и Десислава Кънева от „Атака“.

Участниците в консултациите не постигнаха съгласие за секретар на Комисията. От Коалиция „БСП за България“ предложиха Велина Атанасова. От ДПС - Междну Халид.

Областният управител Гергана Микова ще представи в Централната избирателна комисия (ЦИК) протокол от проведените днес консултации с предложенията на партиите и коалициите. Със свое решение ЦИК ще назначи състава на Районната избирателна комисия - Стара Загора за предстоящите парламентарни избори.

Общият брой членове на РИК за 27-и Старозагорски избирателен район е 19.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема