Новият парк в Стара Загора ще бъде официално открит на 19 септември

Най-новият и модерен парк в Стара Загора, който беше изграден върху 70 дка на мястото на бившите артилерийски казарми, ще бъде открит на 19 септември 2015 г. от 11:00 часа. Два дни преди това ще стане ясно неговото име. То ще бъде гласувано на заседание на Общинския съвет на 17 септември.

До 1 септември старозагорци са изпратили многобройни предложения.

Официалното откриване на парка ще се превърне в истински празник за всички старозагорци и гости на града. Община Стара Загора е подготвила много изненади и забавления.

Очаква се да присъства премиерът на България Бойко Борисов.

Новият парк в Стара Загора ще бъде откирт на 19 септемвриНеотдавна Илиан Николов - представител на консорциума от София, който изгради парка съобщи за www.infoz.bg, че е направен един централен шадраван, който е най-големият в Стара Загора. Отделно има три "сухи" шадравана (без водно огедало и с циркулация на водата), детски площадки с площ над 1000 кв. м, които отговарят на най-съвременните изисквания за безопасност. Има четири спортни игрища за футбол на малки вратички, баскетбол, волейбол, бадминтон и тенис на корт. Изградено е и японско езеро с градина.

Тревните площи са около 35 000 кв. м. Засадени са множество дървета, сезонни цветя и два алпинеума, изградена е и открита сцена за провеждане на различни прояви.

Направен е също така просторен паркинг. Предстои изграждането и на многофункционална зала с капацитет 5000 места.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров е упълномощен от Общинския съвет да води преговори с Министерството на отбраната за придобиване от страна на Общината на останалите 40 дка от територията на бившите артилерийски казарми, за да получи паркът завършен облик.

infoz autor Венета Асенова, Илко Груев | www.infoz.bg