Почти всички деца в Стара Загора са приети в детските градини, които родителите им предпочитат

Днес излезе класирането за прием на деца в детските градини в Стара Загора. Приети са 836 старозагорчета. 748 от тях ще постъпят в най-желаната от семействата им детска градина, посочена като първо желание. 62 от децата са приети по второ желание, а 26 – по трето или следващо. Записването на всички класирани деца трябва да стане от 29 март до 9 април включително.

kindergarten

Децата, родени през 2018 г. и приети в първа група, постъпват в детската градина през месец септември. Сред новоприетите малчугани, които ще започнат първа група на есен има 26 двойки близнаци и една тройка тризнаци, която ще прекрачи прага на Детска градина № 20 „Мир“.

Броят на некласираните днес деца е 140. Те ще вземат участие в следващото класиране, което ще се състои на 11 юни 2021 г. Според утвърдения график, ще има обявено и трето класиране на 20 август 2021 г.

Настоящата обстановка изисква да се спазват всички въведени противоепидемични мерки и при възможност да се избягва прекият контакт. Затова записването на децата ще става по телефон или на имейл на детската градина, а необходимите документи ще бъдат предоставени в детското заведение по график, определен от директора, за да се избегне струпването на хора.

В класирането за постъпване в детска градина участват децата, родени през 2015, 2016, 2017 и 2018 година.

Общият брой на детските градини в Община Стара Загора е 28. Всички те са реновирани и предлагат отлични условия за децата.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg