▶️ Община Стара Загора възлага изработване на работен проект на многофункционалната зала в парк „Артилерийски“

▶️ Община Стара Загора възлага изработване на работен проект на многофункционалната зала в парк „Артилерийски“

Върховният административен съд отмени решението на Комисията за защита на конкуренцията и така цялата процедура по избор на идеен проект за многофункционалната зала в парк „Артилерийски“ остава в сила. „Ще възложим на избрания изпълнител да изготви работен проект като параметрите са 5000 места и пределна стойност 25 млн. лева. Проектантът ще се съобрази и с всички препоръки на местната гилдия“ – съобщи на пресконференция кметът Живко Тодоров. В нея участва и целият му екип.

Той добави, че ръководството на Общината е водило разговори с представители на различни браншове и всички са единодушно за необходимостта от подобна зала, която ще привлича големи изложения, форуми, спортни и културни събития. До момента правителството е осигурило 14,5 млн. лева. „Ако се сформира Министерски съвет, ще разговаряме с всички народни представители от Старозагорски район, за да работим в интерес на града и общината“ – каза кметът и коментира, че не очаква никое правителства да откаже подкрепа за този проект.

IMG 5100

Живко Тодоров представи работата по останалите обекти, по които се работи в момента. До края на юни ще приключи цялостното обновяване на Станционната година. Изграждането на Скейт парка, което беше замразено през миналата година заради пренасочване на средства по мерки срещу коронавируса, е възобновено преди седмици. До юли месец ще приключи ремонтът на Зоопарка. През следващите месеци ще бъде положена новата водопроводна и канализационна мрежа в кв. „Самара 1“ и Общината ще започне ремонт на улици и тротоари. През следващата година кварталът ще бъде изцяло завършен. Нова визия ще придобие Летният театър до края на 2021 г. Финализират се обществените поръчки за ремонт на Средно училище „Васил Левски“, Средно училище „Христо Ботев“, както за изграждане на общежитието на Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи и нова детска градина. Предстои да бъде обявена обществена поръчка за цялостен ремонт и климатизация на Драматичния театър „Гео Милев“. По време на ремонта репетициите и представленията ще се провеждат на сцените на другите културни институти в града, уточни заместник-кметът по култура, туризъм и младежки дейности Милена Желева.

Рекултивацията на бившето сметище в местността Мандра баир ще бъде завършена до 4 месеца и с това ще се реши един немалък екологичен проблем. Активно се работи и по изграждането на т. нар. Руски пазар, търси се и най-удобният за всички вариант за разширяването на ул. „Кап. Петко войвода“.

Живко Тодоров информира, че в края на пролетта и началото на лятото, „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Стара Загора започва реализацията на голям проект за подмяна на водопроводи и канализация в централната градска част. Той уточни, че няма да се разкопават ремонтирани улици, а само такива, които до момента не са рехабилитирани.

Започва активна работа по ремонти в селата от общината. Уточняват се с кметовете и кметските наместници кои са приоритетните обекти, пътища и улици.

„Ако след юни има достатъчно приходи, ще обявим обществени поръчки за основен ремонт на ул. „Промишлена“ и изграждане на кръгово движение до „Новотехпром“. Предстои преобразуването на Дом „Незабравка“ в Център за хора с психични заболявания“ – добави кметът. По този начин Стара Загора се нарежда след София като общината, предлагаща най-много социални услуги.

Кметът на Стара Загора съобщи още, че благодарение на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев са отпуснати 200 000 лева за възстановяването на купола на планетариума в Народната астрономическа обсерватория „Юрий Гагарин“, която се намира в сградата на гимназия „Ромен Ролан“.

IMG 5098

Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров - за предстоящото начало на изграждането на многофункционалната зала и за проектите, по които работи Община Стара Загора през 2021 г.

 

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg 

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24