Хиляди деца и родители присъстваха на откриването на новия парк в Стара Загора

Новият парк в Стара Загора беше открит в присъствието на хиляди деца и родители

Новият парк в Стара Загора събра по време на официалното откриване хиляди деца и техните родители. Лентата на най-голямата и модерно оборудвана зелена територия в Стара Загора беше прерязана от кмета Живко Тодоров и премиера Бойко Борисов.

Паркът е разположен на площ от 70 декара върху терена на бившите артилерийски казарми. Разполага с много детски площадки, спортни игрища, места за отдих и мини зоопарк с птици. Предстои израждане на голяма многофункционална зала.

Бойко Борисов и Живко Тодоров прерязаха лентата на новия парк"Радвам се, че оживихме това място и го превърнахме в прекрасна зелена площ - с много спортни площадки, шадравани, място за отдих на старозагорци" - каза Живко Тодоров. Той обяви, че общината очаква да получи останалите 40 декара от терена на бившите казарми.

"Ще поискаме терена от държавата, за да можем да направим продължение на парка - ще поставим още спортни съоръжения и постоянни атракции, за да може условията за всички вас да бъдат по-добри" - добави Живко Тодоров.

"Като слушах кмета се чудих какво ще ми поиска. Поемам ангажимента и се надявам догодина паркът да е изцяло завършен" - заяви премиерът Бойко Борисов.

На официалното откриване на парка присъстваха още министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, ръководствата на Община - Стара Загора и на Областна управа, депутати и др.

Празнична програма в новия паркПразничната програма в парка започна на 20 септември в 9:00 часа с много музика, настроение и спортни надпревари. На сцената се изявиха финалистите от Детска Евровизия 2015 - Гери Тодорова, Лора Герджикова, Теодор Палазов, които пяха заедно с Детска музикална формация „Звездопа". Танцов поздрав отправиха членовете на Клуб по български народни танци „Чанове“, с ръководител Кирил Кирчев. След тях продължи Танцова формация „Тракийче“ при НЧ „Г. Бакалов 1933“, с хореограф и ръководител Росица Христова. Концертите продължават в 18:30 часа.

За децата в парка са обособени зони за игра на всички възрастови групи, с ударопоглъщаща настилка и предпазна ограда. В североизточната част са обособени игрища за минифутбол и трибуни със 100 места, игрище за баскетбол, две площадки за бадминтон (волейбол), два тенискорта и фитнес на открито. Велоалеите са свързани с велоалейната мрежа, проектирана по проект „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в Стара Загора“.

Изградената японска градина с изкуствено езеро, подходяща за водоплаващи птици. Обособена е оградена площадка за разходки и занимания на домашни любимци, с препятствия и съоръжения за игра.

Осигурена е достъпна архитектурна среда, включително и достъп за хора с увреждания. За тях ще бъдат предвидени и места на временния паркинг за 100 автомобила.

Приветствие на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров и на министър-председателя Бойко Борисов към жителите на Стара Загора при откриването на новия парк в Стара Загора

 

Новият парк в Стара Загора

Официално откриване на новия парк в Стара Загора

infoz autor Венета Асенова, Илко Груев | www.infoz.bg