Индустриална зона „Загоре“ привлече инвеститор с високотехнологично производство в областта на биотехнологиите и научно-изследователска дейност

Инвеститорите в Индустриална зона „Загоре“ се увеличават с още един. Това съобщи изпълнителният директор на „Загоре“ Радослав Танев. Той обясни, че инвестиционното намерение е за закупуване на близо 9000 кв. метра площ. „Ще бъде развивана развойна и научно-изследователска дейност в областта на биотехнологиите.

zona zagore 2

Ще се разработват чисти бактериални продукти на основата на култури микроорганизми“, става ясно от представения бизнес план. Размерът на инвестицията, която се предвижда, надхвърля 2 млн. лева, а сроковете за реализация и въвеждане в експлоатация на проектите е в рамките на 48 месеца. Общият брой на новите работни места, които ще бъдат разкрити е близо 10, през първия етап на реализиране на инвестицията.

Изпълнителният директор на индустриалната зона припомни, че година след получаване на Акт 16, е закупена над половината от площта на терените в Зоната, 7 от 11-те терена вече са продадени. Като подписаните договори са за инвестиции на стойност близо 24 млн. лева и разкриване на нови 250 работни места. Двама от вече закупилите терени инвеститори разполагат с Разрешение за строеж, един от тях дори започна строителна дейност на терен. Танев допълни, че все по-сериозен става интересът към Стара Загора и разкри, че в напреднал етап са преговори и с крупен инвеститор, който иска да закупи 20 000 кв. метра площ за изграждане на мащабно производство.

От думите му стана ясно още, че се водят разговори и с други предприемачи, но към момента Зоната не разполага с по-големи терени към каквито има интерес. Това е ясен знак, че модерната европейска зона има ключова роля за региона. Танев припомни още, че в областта само тя има инвеститор Клас „А“, което доказва, че регионът е атрактивен за развитие на бизнес възможности. Стара Загора отново се заяви като предпочитан град за както за живеене, така и за инвестиции.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема