▶️ Шествие в подкрепа на жени, жертви на насилие в Стара Загора

Международният ден за елиминиране на насилието над жени ще бъде отбелязан и през тази година в Стара Загора на 25 ноември 2021 г. С инициативата на този ден – шествие по централните улици на града – се поставя и началото на 16 дни срещу насилието, през които в целия свят организации, работещи по темата, осъществяват кампании за повишаване на осведомеността.

Като продължение на мирното шествие, проведено с надслов „Те вече никога няма да танцуват“ в края на 2019 г., тази година Фондация „Мисия криле“ включва в националната кампания „Нито една повече“. „С това събитие искаме да кажем: „Не трябва да има нито една жертва на домашно насилие, повече!“. Отново ще заявим, че трябва да бъдем мегафон за правото на живот без насилие. Шествието е в памет на убитите от своите партньори жени през последните години, но и в подкрепа на живите и живота“ – казва Диана Димова, която е председател на Фондация „Мисия криле“ и организатор на проявата.

Шествието ще започне от началото на пешеходната зона на запад от бул. „Патриарх Евтимий“ в Стара Загора, като сборният пункт е парк „Алана“ в 16:00 часа на 25 ноември. То ще премине през голяма част от пешеходната зона по бул. „Цар Симеон Велики“, като при сградата на Община Стара Загора ще завие към Съдебната палата, където е кулминацията му.

Организаторите отправят призив към старозагорци са се присъединят към шествието. „Сигурни сме, че жените в града ни трябва да бъдат подкрепени, а тези, които са жертви на насилие трябва да бъдат овластени да потърсят помощ и подкрепа, като кажат СТОП на насилието!“ – се казва в техния призив.

Инициативата е част от задачите на организацията и управляваните от нея услуги да информира и допринася за изграждане на устойчиви позитивни нагласи в защита на най – уязвимите.

X39883

X39898

shestvie stara zagora

 

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема