Драгана Радакович дебютира в България на сцената на Старозагорската опера

Старозагорската опера ще представи на своята сцена „Трубадур” от Джузепе Верди на 26 септември от 19:00 часа. За първи път в България гостува сръбската оперна прима Драгана Радакович – певица с успешна кариера, с дългосрочни ангажименти в Италия и творческо сътрудничество с Националната опера в Румъния.

Dragana Radakovic 1Вече втори сезон сръбското сопрано е сред предпочитаните гост-солисти на операта в Кайро - миналата година певицата е избрана да участва в ролята на Аида в грандиозния спектакъл на открито на едноименната опера от Верди, а тази година пее в премиерното представяне на операта „Трубадур” - след 25 годишно отсъствие от афиша на театъра. През 2016 година Драгана Радакович е ангажирана за 14 представления в ролята на Турандот на сцената на Операта в Сидни, Австралия.

На 26 септември старозагорската публика ще има привилегията да се срещне за първи път с изкуството на Драгана Радакович в ролята на Леонора. В спектакъла на операта „Трубадур” ще ѝ партнират солистът на Варненската опера Валери Георгиев в ролята на Манрико, утвърденият баритон Александър Крунев - Граф ди Луна, младата талантлива солистка на Старозагорската опера Гергана Русекова – Азучена и в ролята на Ферандо – емблематичният за Старозагорската опера бас Александър Марулев. На диригентския пулт ще застане Мартин Пантелеев. Участват още солисти, хор и оркестър на Държавна опера - Стара Загора, представители на Прабългарска школа за оцеляване „Бага-тур”. Режисьор на спектакъла е Георги Динев, сценична адаптация Димо Костадинов, диригент на хора Младен Станев.

Jonut Pascu Trovatore

infoz autor

 Gergana Rusekova Azuchena

 

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Държавна опера - Стара Загора)Теми:
barcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

На подобна тема

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор