Българска делегация с участие на Тракийския университет посети Китай

Българската делегация в Китай, в която се включиха заместник-ректорът по учебна и информационна дейност проф. Нели Грозева и доц. д-р Блага Стойкова от Стопанския факултет на Тракийския университет, участва в поредица от официални срещи с визита в Международната образователна фондация за китайски език, чиято основна дейност е управлението на Институт „Конфуций“.

china

Те бяха посрещнати от ръководството на фондацията. По време на срещата домакините подчертаха, че е изключително важно за тяхната организация да посрещнат българска делегация в навечерието на 75-годишнината от установяването на дипломатически отношения между Китайската народна република и Република България. Помни се се също, че седем от първите приети студенти в Пекинския университет за чужди езици чуждестранни са от България и това се е случило само две години след установяването на дипломатическите отношения.

Проф. Нели Грозева сподели, че всички участници, след ползотворната дискусия, са се обединили единодушно около становището, че най-краткият път за културен и научен обмен между два народа е изучаването на техните езици и култура.

 

новини Стара Загора  www.infoz.bg

Теми:

На подобна тема