Пролет 2015: Акценти от модния подиум

Тази година модните тенденции надминаха дори и най-смелите очаквания на критиците, а и на масовите потребители. Анимационни герои се усмихват от блузи и рокли с моряшки шарки, а пайети и ресни допълват и без това шарената и по детски забавна картинка. Ефектът на кича е по-скоро търсен, а мотото е само едно - “Комбинирай смело, няма правила!”

Анимационни щампи
Спомняте ли си огромните и ярки тениски с Бъгс Бъни, Дафи Дък и Таз, които се радваха на особена почит през 90-те? Е, сега любимите ни анимационни герои се завръщат на модния подиум, като този път оформят една малко по-елегантна, но все толкова закачлива визия. Луксозни материи, превърнати в изящни рокли и туники, върху които се разхождат… Героите от Looney Tunes! Тъкмо така накратко може да бъде описана последната колекция на модния гигант Moschino.

payetiПайети
Блещукащите частички отдавна не са привилегия само и единствено на сценичното облекло. Всъщност те са сред любимите акценти на тазгодишните модни колекции и могат да бъдат открити навсякъде - както в облеклото, така и в редиците на чантите, обувките и аксесоарите. Абсолютен хит е например палто, покрито изцяло в едноцветни (например червени или зелени) пайети. Ако все пак не искате да греете толкова ярко, но държите да сте в крак с тенденциите, блуза, рокля или дори кецове с малък блестящ детайл също би свършила работа.

Ресни
Отличителните за епохата на джаза, а по-късно и за хипи културата елементи се завръщат триумфално и се чувстват изцяло в свои води през настоящата 2015 година. Преосмислени през съвсем нови модни гледни точки, днешните ресни са основна част както от ежедневната мода, така и в официалния стил. Ще ги откриете по тениски, чанти, обувки, якета и… Навсякъде!

Синьо-бяло райе
Моряшката шарка е сред абсолютните хитове за 2015 година, когато става въпрос за десени. Комбинацията от тъмносини и бели райета се вписва чудесно в ежедневния спортно-елегантен стил, без да бъде толкова натрапчива като гореспоменатите пайети и ресни. Комбинирайте с червен акцент, а защо не и с медальон котва, и определено няма да сгрешите!

infoz autor Гергана Няголова, www.infoz.bg