Извършва се засилен полицейски контрол по спазване на скоростта

На територията на всички държави членки на Европейския съюз се извършва засилен контрол по спазване на разрешената максимална скорост за движение от 21 до 27 август. Операцията е инициатива на TISPOL - европейската мрежа на службите на пътна полиция.

highway Нарушенията, свързани с превишаване на разрешената скорост за движение, са често срещано явление във всички европейски държави и са признати като най-сериозната причина за причиняването на тежки пътно-транспортни произшествия и смърт по пътищата в Европа, отчитат от европейската мрежа.

Превишената и несъобразена скорост продължава да е с най-голям дял за катастрофите по вина на водачите. По този показател данните за България са над средното ниво в сравнение с държавите членки на Европейския съюз. Именно затова осъществяването на засилен контрол по спазване на скоростните режими е от изключително значение за подобряването на пътната обстановка и намаляване на жертвите по пътищата.

По време на проверките, освен за превишаване на разрешената скорост за движение, ще се извършват проверки за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилистите.

www.infoz.bg

Теми:

На подобна тема