Нула промила алкохол в кръвта за професионалните шофьори искат евродепутатите

Нула промила алкохол в кръвта за професионалните шофьори искат евродепутатите

Евродепутатите ще приемат правила, въвеждащи задължителни устройства, помагащи за по-безопасно шофиране. Спомагателните устройства представляват системи за управление на скоростта, спазване на лента и автоматична спирачна система.

Те ще бъдат стандартно оборудване за всички нови коли, микробуси, камиони и автобуси. Това се предвижда в проект на доклад, представен от комисията по транспорта. Евродепутатите са особено големи привърженици на технологиите за разпознаване и подпомагане на шофьорите при избягването на пешеходци, колоездачи и мотористи. За камиони евродепутатите искат да се задължителното инсталиране на камери за предно, задно и странично виждане, които да имат насочващи системи, за да се намалят мъртвите точки.

Евродепутатите искат Комисията да промени лимита за съдържание на алкохол в кръвта до нула промила за всички „млади“ и професионални шофьори.

www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема