Ректорът на Тракийския университет проф. Добри Ярков връчи наградите на призьори в Конкурс за иновации на АГРА 2024

Ректорът на Тракийския университет проф. Добри Ярков връчи наградите на призьори в Конкурс за иновации на АГРА 2024

Ректорът на Тракийския университет проф. Добри Ярков като заместник-председател на експертното жури за Конкурс за иновации в най-голямото изложение за агробизнес, храни и вино „АГРА, Винария и ФУДТЕХ 2024“, което се провежда ежегодно в Международен панаир – Пловдив, връчи наградите на призьорите в раздел Животновъдство по време на официална церемония.

IMG 202

Проф. Добри Ярков поздрави всички участници в изложението с думите: „След това, което видях тук, съм оптимистично настроен за агросектора, защото виждам как науката и иновациите се развиват в много бързи темпове след ковидпандемията. Виждам, че младите хора работят в посока на разрешаване на глобалните проблеми на днешния ден. Част от тях са: превенция на климатични проблеми – видяхме разработките на колегите от Селскостопанска академия; пътя на дигитализацията – всички фирми, които участват ме впечатлиха много в посока на пестене на енергия, на контрол на енергийните ресурси, дигитализация в услуга на фермерите и земеделските производители. Вярвам, че вървим в правилната посока и желая успех на всички в следващите им разработки“.

12-членно експертно жури имаше за задача да определи най-добрите в българските иновации от 47 заявени продукти и технологии. 26 компании и 11 научни института участваха със свои разработки в осем категории на Конкурса за иновации, съобщиха от пресцентъра на Тракийския университет.

Приз от главния директор на Международен панаир – Пловдив доц. Иван Соколов за активно участие получи проф. Добри Ярков, който благодари и сподели, че признанието е за цялата академична общност на Тракийския университет.

 

новини Стара Загора  www.infoz.bg

Теми:
24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема