Бизнес клуб на Стопанския факултет – начало на сътрудничеството между студентите, университета и бизнеса

Бизнес клуб на Стопанския факултет – начало на сътрудничеството между студентите, университета и бизнеса

Студентската общност и преподавателите на Стопанския факултет при Тракийски университет поставиха началото на новата си инициатива – Бизнес клуб, по време на официално събитие в Академичния информационен център на университета. Инициативата е част от тържествените чествания по случай 15-ата годишнина на факултета.

teo

Председателят на клуба Стефан Иванов, третокурсник по специалност „Регионална икономика и управление“, сподели с присъстващите, че целта на новосформирания клуб е да насърчи развитието на младите хора с помощта на ментори от средите на бизнеса, както и да се провокират студентите да погледнат на сътрудничеството между университета, факултета и бизнеса като процес, в който всяка страна трябва да бъде активна. Друго направление в дейността на клуба ще бъде партньорството с подобни български и международни структури – търговски камари, бизнес клубове, браншови организации и др.

„Вие сте хората, които ще промените България в следващите 23 – 30 години. Затова Ви призовавам да останете в България и да я превърнете в една цветуща страна! – каза по време на приветствието си към студентите проф. Добри Ярков, ректор на Тракийски университет. – Нямам никакво съмнение, че в нашия университет получавате добра теоретична и практическа подготовка, но Вие трябва да бъдете добре подготвени и за живота. България има нужда от лидери – ето защо пожелавам на този клуб да изгражда лидери, които наистина да променят България към по-добро!“

Понастоящем в клуба членуват 8 студенти от различните специалности на Стопански факултет, водени от своя ментор – доц. Николай Пенев, но те се надяват да привлекат още много свои колеги, за да разширят максимално обхвата и дейността му. Амбицията на младежите е клубът целогодишно да предлага и организира разнообразни събития, практически обучения, публични лекции и други с водещи авторитети от различни сфери на обществено-икономическия и научен живот по актуални теми, с възможност за дискусии с широк кръг аудитория.

Гост-лектор на откриващото събитие беше Теодосий Теодосиев – Тео, преподавател по приложна математика и физика, който изнесе публична лекция на тема „За високия интелект – естествен, изкуствен и друг“.Сред гостите на събитието бяха още зам.-кметът на Община Стара Загора Радостин Танев, експерти от отдел „Инвестиции“ на Общината, представители на ректорското и декански ръководства, на държавни и социални институции, на бизнеса и браншови организации, студенти, както и ученици от региона.

bk

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема