Стартира екоинициативата Зелена олимпиада

До 10 май учениците от 1-ви до 12-и клас могат да участват в Зелената олимпиада. В специално създадената онлайн платформа те могат да решават тестове на екологична тематика.

Всеки желаещ трябва да се регистрира в сайта, като посочи трите си имена, телефон, клас, училище и град. Резултатите ще бъдат обявени на сайта на Зелената олимпиада на 20 май 2016 г.

zelena olimpiadaТази година инициативата е част от мащабна информационна кампания на Министерство на околната среда и водите "Яко е да си еко". Тя се провежда с финансовата помощ на Оперативна програма "Околна среда 2014 - 2020 г.", съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и от кохезионния фонд на Европейския съюз.

Ще бъдат наградени общо 18 участници - по трима от всеки район за планиране: Северозападен, Северен централен, Североизточен, Югозападен, Южен централен и Югоизточен. Наградите са MP3 плеър за начален курс, смартфон за среден курс и таблет за горен курс.

Шест заключителни събития ще се проведат в градовете с най-голяма активност. На тях ще бъдат поканени училищата с най-много участвали ученици, а Зуека и Рачков ще изнесат уникалното си представление "Яко е да си еко".

Зелената олимпиада е най-мащабната екологична образователна инициатива. Тя се организира от Академика БГ за четвърта година, като във всяко издание участват близо 5000 деца от цялата страна.

infoz autor www.infoz.bg

Светът

Министърът на външните работи на Китай Ван И заяви, че различните едностранни санкции или рестрикции срещу Афганистан трябва да бъдат вдигнати колкото се може по-скоро

* * *
Федералният резерв на САЩ даде сигнал, че повишаване на лихвите може да последва по-бързо от очакванията. Централната банка предвижда, че инфлацията ще достигне 4,2% през 2021 г., над два пъти повече от целевото равнище, и тя заема позиция за действия за овладяването ѝ. Действията може да протекат бавно, като се очаква лихвите да нараснат до 1% през 2023 г. и до 1,8% през 2024 г. Фед съобщи също, че ще удвои нивото на повторно изкупуване на ежедневните си пазарни операции до 160 млрд. долара спрямо 80 млрд. долара.

Повече...

новини в сайта RSS емисия facebooktwitter youtube subscribe ilko gruev карта CSS code Nu Html Checker

На подобна тема

Най-четеното от последните дни