Стартира екоинициативата Зелена олимпиада

До 10 май учениците от 1-ви до 12-и клас могат да участват в Зелената олимпиада. В специално създадената онлайн платформа те могат да решават тестове на екологична тематика.

Всеки желаещ трябва да се регистрира в сайта, като посочи трите си имена, телефон, клас, училище и град. Резултатите ще бъдат обявени на сайта на Зелената олимпиада на 20 май 2016 г.

zelena olimpiadaТази година инициативата е част от мащабна информационна кампания на Министерство на околната среда и водите "Яко е да си еко". Тя се провежда с финансовата помощ на Оперативна програма "Околна среда 2014 - 2020 г.", съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и от кохезионния фонд на Европейския съюз.

Ще бъдат наградени общо 18 участници - по трима от всеки район за планиране: Северозападен, Северен централен, Североизточен, Югозападен, Южен централен и Югоизточен. Наградите са MP3 плеър за начален курс, смартфон за среден курс и таблет за горен курс.

Шест заключителни събития ще се проведат в градовете с най-голяма активност. На тях ще бъдат поканени училищата с най-много участвали ученици, а Зуека и Рачков ще изнесат уникалното си представление "Яко е да си еко".

Зелената олимпиада е най-мащабната екологична образователна инициатива. Тя се организира от Академика БГ за четвърта година, като във всяко издание участват близо 5000 деца от цялата страна.

infoz autor www.infoz.bg

На подобна тема