Тийнейджъри ще се учат в образователно риалити как да приготвят храната си разумно

Тийнейджъри ще се учат в образователно риалити как да приготвят храната си разумно

За първи път в България ще се проведе образователно риалити за тийнейджъри "Пътят на храната", което чрез игра ще учи децата как да пазаруват и приготвят храната си разумно и с мярка и какво се случва с отпадъците. Пътешествие с кауза ще се проведе на 5 юни 2015 г.

То се организира и провежда от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН по повод Световния ден на околната среда.

Програмата стартира в Sopharma Business Towers в 8:30 часа, а кулинарната част на образователното риалити ще се проведе между 9:00 и 10:00 часа. Деца от различни столични училища ще се включат в „демонстративно пазаруване“, последвано от приготвяне на храна за „купон“ под вещото ръководство на шеф кулинар.

След консумирането на приготвената от самите тях храна, участниците ще проследят пътя на боклука, който са „произвели” до завод за преработка на отпадъци и до Българска хранителна банка. По време на цялото пътешествие, децата ще имат ангажимент да споделят своето преживяване в социалните мрежи.

Целта на пътешествието с кауза „Пътят на храната” е участниците и техните приятели да изградят отговорно потребителско поведение, да мислят критично, да търсят алтернативи, да консумират с мярка, тъй като всяко действие води до промяна за цялата планета.

Всяка година на 5 юни хората по света празнуват международния Ден на околната среда. Темата през 2015 година „Седем милиона мечти. Една планета. Консумирай с мярка“, се фокусира върху отговорното потребление и устойчивия начин на живот. За трета поредна година в България организатор на инициативата е Българската мрежа на Глобалния договор на ООН.

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН обединява повече от 28 компании от официалното си учредяване през 2010 г. от Генералния секретар на ООН Бан Ки-мун. Чрез колективни проекти с обществена значимост Българската минно-геоложка камара (БМГД) оказва положителен ефект върху устойчивото развитие на бизнеса и обществото.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Българска минно-геоложка камара)

На подобна тема