Комисар Стоян Колев получи приза „Пожарникар на годината”

Директорът на Регионална дирекция „Пожарна и аварийна безопасност” – Стара Загора комисар Стоян Колев е „Пожарникар на годината”. Със заповед на министъра на вътрешните работи той е награден с „Почетен знак на МВР” I степен.

Стоян КолевКомисар Колев благодари за присъденото отличие и високата чест да бъде „Пожарникар на годината“. Той каза, че и до днес спазва думите на гл. комисар Николов, с които е бил назначен за директор на регионалната дирекция - денонощно да се грижи за имиджа на професията и да пази честта на пагона.

В раздел „Превенция” награди получиха ст. инспектор Христо Тошев от РСПБЗН - Бургас, ст. инспектор Радомир Радев от РСПБЗН - Ловеч и мл. инспектор Адриана Димитрова от РСПБЗН - ТЕЦ „Марица-изток 2”.

Победители в раздел „Пожарогасителна и спасителна дейност” станаха гл. инспектор Димитър Колев от РДПБЗН - Хасково, гл. инспектор Станко Лазов от РДПБЗН - Велико Търново, мл. инспектор Кольо Кацаров от РДПБЗН - Пловдив, мл. инспектор Иван Гаврилов от РСПБЗН – Ботевград.

Отличие в категория „Контролна дейност” получиха инспектор Марин Радев от РСПБЗН - Стара Загора, инспектор Пламен Великов от РСПБЗН - Силистра, мл. инспектор Кристияна Енчева от РСПБЗН – Шабла, мл. инспектор Георги Малаков от РСПБЗН - Пампорово.

Националната асоциация на доброволците връчи специални плакети на Росен Спасов, обявен за „Доброволец за 2016 година“ и на доброволния отряд към община Белово.

ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ отличи и шестима мъже и жени, които през годината са оказали значимо съдействие на пожарните служби по места. Награди получиха Дамян Дамянов, директор на Югозападно Държавно предприятие – Благоевград, Благовеста Факирова, председател на управителния съвет на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски”, село Балван, инспектор Красимир Иванов и Цветан Цанев – ръководители на отбора Млад огнеборец при ОУ „Никола Икономов” – Разград, Снежина Монева, ръководител на доброволното формирование при община Ценово и Стефан Стефанов, жител на село Хитрино.

„Зная, че ежедневно преодолявате трудности, лишения и решавате множество сериозни проблеми. Професията ви възлага много отговорности, но и ви дава сили да помагате по всяко време на всеки оказал се в беда.“ С тези думи служебният вътрешен министър Пламен Узунов се обърна към служителите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ по време на организираната за 22-ри пореден път церемония „Пожарникар на годината“, съобщиха от пресцентъра на МВР.

www.infoz.bg (Снимка: МВР)

Теми:
24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема