Емил Христов, водач на листата на ГЕРБ за област Стара Загора: Знам как да правя анализ на обстановката

„Аз съм офицер, научен съм да правя първо анализ на обстановката, а това предполага да изуча в детайли опонентите“ - това каза водач на листата на ГЕРБ за район Стара Загора Емил Христов.  

„Затова говорейки за управление и избори – разгледах много внимателно програмите на партиите, които искат доверието на хората на 26 март“.

Емил Христов каза това при срещата си с жители на Павел баня и подчерта, че най-пълната програма, която съдържа в себе си реалните решения на проблемите на хората, е тази на ГЕРБ. „Не защото е наша, а защото тя е отражение на това какво искаме да се случи и най-важното – отговаря ясно на въпроса как то да бъде постигнато. Не сме нахвърляли няколко листа с обещания. Не сме написали лозунги, това е е разликата ни с другите“ - заяви Христов.

Той сподели също, че следи основните насоки дадени от Българската академия на науките за развитието на България и ги намира в програмата за управление на ГЕРБ. „Това означава само едно – хората на науката и ГЕРБ, виждаме нещата по един и същ начин. Това говори за здрав разум и искане на реална промяна на обстановката не само в политиката, но и в живота на хората“ - уточни водачът на листата на ГЕРБ Емил Христов.

Emil Hristov izbori 2917„Основен приоритет не случайно е образованието“ - подчерта Христов. - „Искаме стандартите, които приеха от министерството да бъдат преразгледани“. От думите му стана ясно, че досегашната система, при която „парите следват ученика“, е порочна. Учители в залата потвърдиха думите му, че това води до неграмотност, защото средства се дават за брой на ученици, а не за показани от тях знания. Като друг важен фактор в образователната система Емил Христов посочи дисциплината. „Важно е да включим и родителите в този процес. Така ще имаме функциониращо общество“ -  допълни той.

По време на срещата се обсъди и качеството на висшето образование в страната и производството на високо образовани кадри, но без перспектива за реализация. „Съществуват специалности, които не са интересни на бизнеса и затова студентите, които ги изучават нямат реализация“ - подчерта Емил Христов. Той акцентира върху една от възможните мерки за справяне с проблема – специалностите в университетите да бъдат съобразени с нуждите на промишлеността, за да има възможност младите хора да започнат работа след завършване на образованието си. „Бизнесът и държавата трябва да поддържат комуникация с учебните заведения и да работят в синхрон“ - подчерта той.

Здравеопазването беше поле за опити на много политици. Всички искаха да променят нещо, но това не доведе до подобрение за гражданите. Оказа се, че за по-малко от 10 млн. лева могат да се вземат реални мерки за подобряване на здравната система у нас. Искаме интегрирана информационна система, която да свърже Министерството на здравеопазването, Националната осигурителен институт, Националната здравна каса и болниците – и да бъде направена индивидуална електронна здравна карта“ - уточни Емил Христов. Той допълни, че това са нещата, които биха облекчили комуникацията между различните институции, което ще доведе и до засилен контрол на всички плащания. Христов подчерта, че е важно да се даде и по-лесен достъп на всеки един пациент до адекватно лечение. Емил Христов посочи, че в България неосигурените лица са около 1 млн.. „Тази цифра ще се намали драстично, ако има взаимодействие между различните нива в здравеопазването“, каза той.

Обсъден беше и друга важна тема от предизборната програма за управление на ГЕРБ – социалната политика. „Държавата ни се развива през последните години добре, ако това продължи, то след около 4 години, реално може да говорим, че брутният вътрешен продукт на България е бъде над 140 млрд. лева. Това ще даде възможност да се увеличат доходите на хората – заплати и пенсии“ - подчерта Христов. Той заяви, че за да де случи това необходимото условие е стабилно управление и ясен план за работа на правителството.

Засегната в детайли беше и мярката за повишаване на сигурността на хората – създаването на общинска полиция, която е подчинена на кмета на общината. За нея говори експертът в сектора и кандидат-депутат Маноил Манев.

По националните и местните приоритети говориха с жителите и гостите на община Павел баня и кандидатите за народни представители Борис Кърчев и Петя Чакърова.

„Една от основните теми, които вълнуват региона ни е и туризмът. Целта ни е той да бъде развит и да спомогне за създаването на възможност за туризъм в областта през цялата година. Природните ресурси ги имаме, но трябва взаимни усилия на местно и държавно ниво“ - обобщи Кърчев. „Важно е да развиваме и кадрите, които са заети в туристическата сфера“, допълни още кандидат-депутатът. Той подчерта и друг местен приоритет, който ще подобри икономическото състояние на региона, а именно изграждането на тунела под Шипка.

Кметът на Павел Баня Станимир Радевски също присъства на срещата с кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ за Старозагорско. Той поиска добрият диалог да продължи, но и да се обръща все повече внимание на по-малките общини. „Знам, че говорите за справедлива и реална политика, а не за красиви обещания“, подчерта той.

В дискутирането на проблемите в региона, както и предложенията за подобряване на жизнената среда в района се включи и общинският ръководител на партийната структура в Павел баня Христо Чаушев.

www.infoz.bg

 

31 07 21

Светът

Шведският автомобилен концерн Volvo Cars отчита най-силните си шестмесечни данни в своята 94-годишна история по отношение на печалбата и продажбите. Печалба преди лихви и данъци е 13,24 млрд. крони (1,5 млрд. долара) при загуба от 989 млн. долара година по-рано. Продължава обаче недостигът на полупроводници и тойва ще се отрази негативно върху резултатите през втората половина на 2021 г.

* * *
Руската централна банка увеличи основния си лихвен процент до 6,5%, за да ограничи високата инфлация

* * *
Летните олимпийски игри ще бъдат открити с красива церемония в Токио на 23 юли 2021 г. от 14:00 часа. Олимпиадата се провежда от 23 юли до 8 август 2021 г.

* * *
Нов високоскоростен влак на магнитна възглавница беше представен в Китай с твърдение, че е най-бързият в света, развивайки скорост от 600 километра в час. Тази скорост е съпоставима на полета със самолет. Времето за пътуване от Пекин до Шанхай (над 1000 км) може да падне до 2 часа и половина. Със самолет това разстояние се изминава за 3 часа

Повече...

новини в сайта RSS емисия facebooktwitter youtube subscribe ilko gruev карта CSS code Nu Html Checker

На подобна тема

Най-четеното от последните дни