Републиканските пътища се обработват от над 900 машини

Републиканските пътища се обработват от над 900 машини

Над 900 машини са обработвали през нощта пътните настилки по републиканската мрежа. През деня работата на снегопочистващата техника продължава, за да се осигури проходимостта на пътищата при зимни условия.

Снеговалеж и силен вятър има в момента в областите София, Ловеч, Плевен, Шумен, Перник, Велико Търново, Стара Загора, Търговище, Кърджали, Благоевград, Кюстендил, Русе, Враца и в районите на Благоевград, Черна Места, и проход Предел и проход Ришки, Студенец, Паничково, Лъки по високите места на област Смолян, на област Сливен и на Пазарджик, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Необходимо е шофьорите да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат внимателно и със съобразена скорост. Настилките се обработват непрекъснато. Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

Поради снегонавявания и опасност от заледявания временно е ограничено движението на товарни автомобили над 12 тона с ремаркета и полуремаркета по път II-842 Юндола - Белово. Обходният маршрут е по път Белово - Варвара - Велинград - Юндола.

Забранено за МПС над 12 тона е преминаването през проходите Петрохан, Превала, Котленски и Шипка.

Затворен за всички видове моторни превозни средства е Троянският проход.

Без ограничения е преминаването през проходите Айтоски, Обзорски, Печинско, Предел, Републиката, Ришки и Рожен. Целогодишно забранено за МПС над 3,5 тона е преминаването през Дюлински и Пампорово, а на товарни автомобили над 10 тона през Вратник и Твърдишки.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми: