Измерват качествата на атмосферния въздух в Нова Загора

Обследват атмосферния въздух в Нова Загора

Извършва се имисионно обследване на атмосферния въздух в Нова Загора. Мобилна автоматична станция следи нивата на въглероден оксид, озон, серен диоксид, азотен оксид, азотен диоксид, фини прахови частици под 10 микрометъра, сероводород, амоняк, метанови и неметанови въглеводороди.

Ще се извършва и стандартния набор от метеорологични параметри – температура на въздуха, скорост и посока на вятъра, атмосферно налягане, влажност на въздуха и слънчево греене, съобщиха от Регионална инспекция по околната среда и водите в Стара Загора.

През 2018 г., всеки сезон, общо през 51 денонощия, мобилна станция ще измерва нивата на посочените замърсители. Първите измерване ще са в рамките на 13 денонощия.

Измерванията на въздуха в Нова Загора са във връзка с множество сигнали за миризми и нарушаване качеството на атмосферния въздух в града през 2017 г. Регионалната екоинспекция предложи Нова Загора да бъде включена в годишния график за мониторинг на качеството на атмосферния въздух.
След приключване на имисионното обследване, РИОСВ ще извърши оценка и анализ на резултатите и ще ги обяви на интернет страницата си.

Данните от измерванията през 2018 г. ще бъдат предоставени и на Регионална здравна инспекция – Сливен за оценка на риска за човешкото здраве, както и на община Нова Загора.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

leka atletika stara zagora baner

Светът

Китай призова гражданите си да напуснат Афганистан заради зачестилите терористични нападения

* * *
Във Франция се провежда първият тур от регионалните избори (20 юни 2021). Вторият тур е насрочен за 27 юни. Право на глас имат над 47 милиона души

* * *
Ебрахим Раиси печели изборите за президент на Иран. 60-годишният Раиси е с ултраконсервативни разбирания. Той е шиитски духовник, който е подложен на санкции от страна на САЩ за предполагаеми нарушения на човешките права. Сегашният президент Хасан Рохани и иранският върховен лидер аятолах Али Хаменей поздравиха Раиси за изборната победа

* * *
Най-новият и най-голям пътнически самолет 737 MAX 10 в семейството на „Боинг“ изпълни първия си полет, отбелязвайки нов етап в рестартирането на този вид машини за средни разстояния, които 20 месеца бяха спрени от движение след две фатални катастрофи

* * *
Виртуална земя в блокчейн базирания онлайн свят Decentraland се продаде за повече от 900 хил. долара, което е рекордна покупка за платформата. Виртуалната земя е вид крипто актив. Във виртуални светове като Decentraland хората могат да показват реплики на свои колекции, да се разхождат с приятели, да посещават сгради и да присъстват на събития. Базираната на блокчейн недвижима собственост във виртуални светове поскъпва като част от лудостта на пазара на NFT (Non-Fungible Tokens), която започна в началото на 2021 г.

Повече...

новини в сайта RSS емисия facebooktwitter youtube subscribe ilko gruev карта CSS code Nu Html Checker

 

Ден на енергетика