Силвия Томова от Държавна опера – Стара Загора получи почетния знак „Златен век”

Художественият ръководител на балета на Държавна опера - Стара Загора Силвия Томова получи от министъра на културата Боил Банов почетен знак „Златен век“ – звезда и грамота за значим принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност.

silvia tomova„Чувствам се щастлива и оценена с наградата "Златен век" на Министерство на Културата! Благодаря на Министър Банов, на г-жа Елиянка Михайлова от МК! Благодаря на Софийска опера и балет, в лицето на Академик Пламен Карталов и на г-жа Сара Нора Кръстева за това, че ме предложиха за тази голяма награда и във връзка с 40 години творческа дейност, които отбелязвам през настоящата година!“ – сподели Силвия Томова след награждаването, съобщиха от пресцентъра на Старозагорската опера.

В своите благодарствени думи на церемонията тя отбеляза две важни годишнини – 90 години български балет и 110 години от рождението на Марин Големинов, които празнува с най-българското заглавие – танцовата драма „Нестинарка“ на 23 май на премиерата в Стара Загора.

Министърът на културата Боил Банов връчи престижни отличия на творци и артисти от различни области на изкуствата за техния принос в развитието на българската култура и духовност по повод 24 май. За първи път „Златен век” получиха и деца от училища по изкуствата с международни награди.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема