Община Стара Загора сключва меморандуми за сътрудничество с Българска фондова борса и Центъра за устойчиви финанси и енергетика

На 12 януари 2023 г. (четвъртък), в 11:00 часа, в зала 203 на Община Стара Загора ще бъде подписан меморандум за сътрудничество между кмета Живко Тодоров и изпълнителния директор на Българска фондова борса (БДФ) доц. д-р Маню Моравенов. Този вид партньорство има за цел да привлича инвеститори, подпомага икономическото развитие на малките и средни предприятия, както и стартиращите компании.

memorandum bfb

По време на събитието ще бъде подписан още един меморандум – с Центъра за устойчиви финанси и енергетика. Основната мисия на инициативата е да подпомага усилията на заинтересованите страни в посока трансформация на икономиката, давайки добри перспективи за регионите и страната.

Българска фондова борса и Българска независима енергийна борса са основните двигатели за създаването на Център за устойчиви финанси и енергетика – Green Finance & Energy Centre Green, като си партнират с Министерство на финансите и Министерство на енергетиката, Комисията за финансов надзор и Фонда на фондовете, както и с представители на заинтересованите страни.

В срещата, по повод бъдещето сътрудничество, ще се включи и Константин Константинов, който е директор на Българската независима енергийна борса.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber