Радостин Танев: WorkIn Stara Zagora е поредното доказателство, че институциите, бизнесът и хората работят в синхрон

Радостин Танев: WorkIn Stara Zagora е поредното доказателство, че институциите, бизнесът и хората работят в синхрон

WorkIn Stara Zagora е един от най-успешните кариерни форуми и отново събра стотици гости, този път в Държавна опера Стара Загора. Официалното откриване беше дадено с изпълнение на талантливи момичета Бетина Драгиева и Мирела Дюлгерова с ръководител Даниела Дюлгерова от Народно читалище „Родина – 1860“.

„WorkIn Stara Zagora за втора поредна година, с два пъти повече компании, два пъти повече записали се участници. Сигурен съм, и с два пъти по-голям успех – каза по време на официалното откриване заместник-кметът на Община Стара Загора Радостин Танев. – Разговарях с различни хора и компании, присъстващи днес, и бях изключително радостен да видя няколко човека, които са си намерили работа по време на първото издание. Една година по-късно са тук, вече доказали се. Това показва, че всичко, което правим има смисъл“ – допълни Радостин Танев. Той покани на сцената екипа, който стои зад организацията – отдел „Инвестиции“ на Община Стара Загора, заедно с техните помощници и доброволци. „Има смисъл, защото компаниите от Стара Загора ни повярваха миналата година, че можем да направим нещо подобно в нашия град, защото имаме и записали се хора от други градове и защото това означава, че се превръщаме в място с потенциал и развитие. Преди няколко години кметът Живко Тодоров застана зад идеята и създадохме Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи „Проф. Минко Балкански“, именно, за да развием айти сектора, Тракийският университет също повярва в каузата и откри две нови специалности, които са запълнени. Институциите, бизнесът и хората работят ръка за ръка, за да развиваме града си“, категоричен е Радостин Танев.

Кариерното изложение получи висока оценка и от еврокомисаря Илиана Иванова, която отговаря за ресор „Иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж“. Служебни ангажименти попречиха тя да присъства лично на откриването, но беше показано кратко видео с приветствие от нея. „Използвам възможността да подкрепя това кариерно изложение в града, в който израснах и аз. Инициативи като днешната са изключително важни, защото стимулират младите хора да останат в родния град като им предоставят възможности за развитие“ – каза еврокомисарят.

WorkIn Stara Zagora е водещото кариерно изложение, на което най-успешните компании срещат най-обещаващите и мотивирани кадри. В рамките на два дни гостите имат изключителната възможност да се запознаят с представители на фирми в най-различни сфери – айти, дигитален маркетинг, строителство, търговия, преработваща промишленост, спедиция, банково дело и много други. Желаещите ще могат да поговорят както с компании-иноватори, така и с фирми с над 100-годишна история и традиции. Вдъхновяващи лектори от бизнеса обещават да споделят реален опит, както и ще се срещнат с хора, търсещи своята мечтаната работа. На малката сцена, разположена отвън във фоайето, гостите ще имат възможност да получат допълнителна информация за самите компании.

Водещи на събитието са познатият от малкия екран Желязко Динев, заедно с Антоанета Никова от Индустриална зона „Загоре“ и Вероника Петкова, част от екипа на отдел „Инвестиции“, които гостите ще виждат в различни роли по време на двата лекционни дни.

 

новини Стара Загора  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема