Старозагорският депутат Радостин Танев участва в Парламентарната асамблея Евронест

Старозагорският депутат Радостин Танев участва в Парламентарната асамблея „Евронест“

Народният представител от ГЕРБ – Стара Загора Радостин Танев беше единственият представител на българския парламент, който взе участие в шестото издание на Парламентарната асамблея „Евронест“. Форумът се проведе в Киев, Украйна.

Политическата среща акцентира върху дискутиране на икономическите и интеграционните проблеми, специално внимание беше обърнато и на младежката безработица в страните от ЕС.

„Мерките, които се разискваха по време на заседанията на комисиите, са в синхрон с тези, които и в България са приоритет, а именно – подобряване на образователната система и обучението на младите хора спрямо изискванията на бизнеса“ - обобщи Радостин Танев. Той подчерта, че безработицата е не само социален, но и икономически проблем, който стои на дневен ред в много от европейските държави.

След края на дебатите по повод предстоящата в Брюксел среща на върха на Източното партньорство, Танев имаше възможност да се обърне към колегите си, участници в шестото издание на асамблеята. „Обединението на Европа е цел, която трябва да бъде преследвана и постигана с развиване на добри политики. Те трябва бъдат изградени върху общите ценности, а не върху различията. При източното партньорство е необходимо да бъде постигната силна икономика и безопасност за гражданите. Това смятаме за важно на Балканите, а съвместните действия по отношение на ключовите приоритети ще допринесат за подобряване на общостните политики“ - каза той пред представителите на Молдова, Украйна, Армения и други, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ – Стара Загора.

Основното послание, което предаде Радостин Танев от българска страна, е да се следват добрите примери за превръщане на различията във взаимодействие и чрез допълване и подкрепа да се върви към общата цел, като подчерта, че България е добър партньор.

Парламентарната асамблея „Евронест“ е форум за парламентарни разисквания, консултации, контрол и мониторинг по всички въпроси, отнасящи се до Източното партньорство. За тази цел се приемат резолюции, препоръки и становища, отправени към Срещата на високо равнище на Източното партньорство, към институциите и Конференциите на равнище министри, посветени на развитието на партньорството, както и към Европейския съюз и институциите на източноевропейските партньори.

www.infoz.bg