С над 14 млн. лева европейски средства се ремонтират училища и детски градини в Стара Загора

С над 14 млн. лева европейски средства се ремонтират училища и детски градини в Стара Загора

ГЕРБ изпълнява предизборните си обещания – минималните пенсии са увеличени, стартира програмата „Родители в заетост“, за децата за които няма места в детските ясли и градини. Работи се, а това не се харесва на БСП.

Тяхната опорна точка е да се говори как правителството не работи, посочи народният представител от ГЕРБ - Стара Загора Емил Христов. Той обяви, че онова, което е обещано в Стара Загора се изпълнява. Прави се пътят към Гурково, който бе в много тежко състояние, започва изпълнението и на проекта за отсечката Стара Загора – Раднево. В Община Стара Загора по „Региони в растеж“ се ремонтират основно училища и детски градини на стойност малко над 14 млн. лв. Подадени са и шест проекта в социалната сфера.

ГЕРБ спазва обещанията си и поредното доказателство е започналата през миналата седмица програма„Родители в заетост“, каза депутатът Радостин Танев. Той обяви, че заявления вече се подават в бюрата по труда,и че от програмата могат да се възползват родители, които искат да започнат или да се върнат на работа, а за децата им не е имало място в яслата или детската градина. „20 млн. лв. се насочват директно към млади семейства, а детегледачи могат да бъдат бабите или дядовците на децата, или одобрени от самите родители безработни хора“, подчерта старозагорския народен представител.

Комисията за българите в чужбина работи активно и върху законопроекта, който ще даде възможност на българите зад граница, които са в процедура за получаване на българско гражданство, да получават т.нар. синя карта. „С нея те ще имат възможност да работят в България, докато трае процедурата за гражданство“, обясни народният представител Маноил Манев.

На пресконференцията областният координатор на ГЕРБ - Стара Загора Пламен Йорданов и народните представители призоваха народния представител от ГЕРБ - Хасково да преосмисли своята оставка и да не се остава емоциите да го водят. „Откакто е в политиката партия ГЕРБ налага нов морал и доказателство за това е, че всеки един, който не е коректен в своите политически действия се оттегля, нещо което в БСП никога не се случва. Този морал в момента се използва от опонентите ни за отстрелване на хора и това е недопустимо, подчерта Пламен Йорданов.

„Очаквам БСП, под давление на Корнелия Нинова, да започне да търси роднини на хора, които не са родени“, допълни Маноил Манев. Новият политически сезон на 44-тото НС започна с динамична работа по комисиите, с работни групи, широки формати, посочи Маноил Манев.Според него има останала доза болшевизъм в БСП, която в зала се променя коренно когато види камерите. „Във вътрешната комисия след първо четене са промените в Закона за вътрешните работи, в които има важни текстове свързани с миграцията и децата мигранти. Работи се върху съществени промени и в Закона за движение по пътищата, в Закона за МВР“, подчерта народният представител.

www.infoz.bg

На подобна тема