Български енергиен холдинг инспектира изграждането на нови багери в Мини Марица-изток

Български енергиен холдинг инспектира изграждането на нови багери в “Мини Марица-изток” ЕАД

Изграждането на два нови роторни багера в „Мини Марица-изток” ЕАД се изпълнява и към момента се очаква да бъдат пуснати в експлоатация в срок, установи изпълнителният директор на Български енергиен холдинг ЕАД Петьо Иванов.

Той беше на инспекция в дружеството на 14 март. Заедно с изпълнителния директор на „Мини Марица-изток” ЕАД Андон Андонов, председателя на съвета на директорите Николай Диков и мениджърския екип той посети площадката в рудник „Трояново - север”, където се очаква през 2019 г. да заработят роторни багери от типа SRs 2000 и от типа SRs 200, съобщиха от пресцентъра на въгледобивното дружество. Изпълнител е полско-български консорциум от фирмите „ФАМУР” и „Българска енергетика”. Финансирането в размер на 25 848 663 евро се осигурява 50% от Европейската банка за възстановяване и развитие чрез фонд Козлодуй и 50% от средствата на „Мини Марица-изток” ЕАД.

По време на посещението с работата в рудник „Трояново - север” се запознаха и изпълнителният директор на „ТЕЦ Марица-изток 2” ЕАД Живко Динчев и заместникът му Михаил Митков.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24