23-годишна жена от Раднево е нарушила карантината

Районна прокуратура – Стара Загора - Териториално отделение – Раднево наблюдава досъдебно производство за нарушаване на задължителната 14-дневна карантина – престъпление по чл. 355 ал. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс. 23-годишна жена е влязла на 17 март на територията на България, през ГКПП - Видин – Дунав мост, с лек автомобил „Фолксваген", с кърджалийска регистрация.

sad

Тя е декларирала, че ще изпълнява 14-дневната си карантина в село в община Раднево. При извършената проверка от полицейски екипи на посочения адрес на 18 и 19 март, жената не била открита на адреса. Майка ѝ обяснила, че до момента тя не се е прибирала в селото, както е посочила в декларацията си. Полицейските екипи извършили проверка и на постоянния адрес на жената, в друго село в общината, но било установено, че и там не е пребивавала.

Образувано е досъдебно производство за неспазването на карантината, което е взето под специален надзор от Апелативна прокуратура – Пловдив, съгласно заповед на главния прокурор.

От прокуратурата припомнят, че след влезли в сила на законодателни промени, наказанието за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората, по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, е до пет години „лишаване от свобода” и глоба в размер от 10 000 до 50 000 лева.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема