„КонтурГлобал Марица Изток 3” намали цената на тока с 15%

Влезе в сила изменението в споразумението за изкупуване на електроенергия на „КонтурГлобал Марица Изток 3”, подписано на 7 март 2016 г., с което цената за разполагаемост се намалява с 15%, съобщиха от компанията.

Намалението ще бъде от пряка полза за крайните потребители и ще доведе до близо 50 млн. лв. годишни икономии за НЕК. Задълженията към „Мини Марица-изток” също бяха изцяло погасени, което ще позволи на мините да продължат изпълнението на инвестиционната си програма с пряк положителен ефект върху техните контрагенти, служители и местната общност.

levsli“Пълното изплащане на задълженията на НЕК към нашата компания е един от най-ясните показатели, че правителството подобрява инвестиционния климат, и положителен сигнал към международните инвеститори. Процесът на предоговаряне протече в дух на взаимно уважение и разбиране. Намалението на цената за разполагаемост е финалната стъпка в процеса на предоговаряне на нашето дългосрочно споразумение. Това е приносът ни към решаването на проблемите в енергийния сектор, които българското правителство непрекъснато се стреми да разрешава. „КонтурГлобал Марица Изток 3” напълно подкрепя този процес, който в крайна сметка ще доведе до по-стабилен енергиен сектор и ще осигури поносими цени на електроенергията за потребителите - каза Гари Левсли, главен изпълнителен директор на „КонтурГлобал Марица Изток 3”.

infoz autor www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24