„КонтурГлобал Марица Изток 3” намали цената на тока с 15%

Влезе в сила изменението в споразумението за изкупуване на електроенергия на „КонтурГлобал Марица Изток 3”, подписано на 7 март 2016 г., с което цената за разполагаемост се намалява с 15%, съобщиха от компанията.

Намалението ще бъде от пряка полза за крайните потребители и ще доведе до близо 50 млн. лв. годишни икономии за НЕК. Задълженията към „Мини Марица-изток” също бяха изцяло погасени, което ще позволи на мините да продължат изпълнението на инвестиционната си програма с пряк положителен ефект върху техните контрагенти, служители и местната общност.

levsli“Пълното изплащане на задълженията на НЕК към нашата компания е един от най-ясните показатели, че правителството подобрява инвестиционния климат, и положителен сигнал към международните инвеститори. Процесът на предоговаряне протече в дух на взаимно уважение и разбиране. Намалението на цената за разполагаемост е финалната стъпка в процеса на предоговаряне на нашето дългосрочно споразумение. Това е приносът ни към решаването на проблемите в енергийния сектор, които българското правителство непрекъснато се стреми да разрешава. „КонтурГлобал Марица Изток 3” напълно подкрепя този процес, който в крайна сметка ще доведе до по-стабилен енергиен сектор и ще осигури поносими цени на електроенергията за потребителите - каза Гари Левсли, главен изпълнителен директор на „КонтурГлобал Марица Изток 3”.

infoz autor www.infoz.bgПеперуда, кацнала на рамото
Премиера на 28 септември, 18 часа, кино "Одеон", София

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД