В Раднево ще се реализират проекти за подобряване на градската среда

В община Раднево предстои да бъдат реализирани мащабни проекти, които ще са видими за хората, и които ще променят облика на града и селата, съобщи областният координатор на ГЕРБ Пламен Йорданов.

radnevoСпоред него е сериозен успех, че Раднево е една от малкото общини, които има три от три класирани проекта по програмата за селските райони – за инфраструктура, ВиК и подобряване на градската среда, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ - Стара Загора. “Това показва покачващата се динамика на работа на местната власт и реалните резултати, които се постигат“ - категоричен е областният координатор, който присъства на общинско събрание на ГЕРБ.

Представянето на партията на местни избори в Община Раднево е по-добро от представянето на парламентарни избори. Около това заключение се обединиха членовете на партията на проведеното общинско събрание на местната структура. Пламен Йорданов е категоричен, че след като е направен анализ е взето решение за по-активна работа на организацията и по-добра мотивация по време на всички видове избори.

Европейските фондове и реализацията на проектите бяха основна тема и на проведеното общинско събрание на ГЕРБ в Мъглиж. „В по-малките общини това продължава да е проблем и затова местните хора потърсиха съдействие от народните представители от ГЕРБ“ - посочи Пламен Йорданов.

Експертна помощ и разяснителна кампания за частния бизнес, относно възможностите за кандидатстване по европейски програми, са част от стъпките, за които ще се работи в кратки срокове. По време на събранието на партийната структура беше повдигнат дебатът и за по-справедливо разпределение на субсидиите към малките общини от страна на държавата.

„В Мъглиж през следващите месеци предстоят редица събрания, бе взето решение и за засилване работата на Младежи ГЕРБ, за реализиране на повече инициативи, които са в интерес на хората от общината“ - коментира областният координатор.

В Община Николаево основен проблем е, че не се случва никаква промяна от години, и тъпченето на едно място продължава, категорични бяха участниците в общинското събрание на ГЕРБ. Хората изразиха недоволство от работата на кмета и от това, че Николаево изостава в своето развитие. Безработицата е над 60%, в града от години няма инвестиции в инфраструктура и градска среда. „Хората категорично поискаха промяна – общината да се управлява по-прозрачно и да се създадат условия за по-добро земеделие. Това може да се постигне с по-добър екип в местната управа“, категоричен е Пламен Йорданов. Според него спечелването на следващите местни избори в Община Николаево е важна задача, която стои пред областното ръководство.

Общински събрания на ГЕРБ бяха проведени също в общините Павел Баня, Гурково, Гълъбово, Чирпан и Братя Даскалови.

www.infoz.bg

Можете да следите съдържанието на сайта чрез:

emailКанала ни в Telegram

emailЕмисията в Twitter

emailСтраницата ни във Facebook

emailКанала ни във Viber