ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ дари медицинска апаратура на болницата в Гълъбово

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ дари медицинска апаратура на болницата в Гълъбово

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ осигури нова медицинска апаратура на болницата в Гълъбово, в рамките на свой проекта за подпомагане на болничното заведение. Дарението включва мултипараметрични монитори, централна мониторна станция, дистанционни модули, ЕКГ апарат, дефибрилатор, реанимационни болнични легла, перфузори, пулсоксиметри и система за дигитализация на рентгенови снимки.

Оборудването на стойност 61 000 лeва е вече доставено в МБАЛ Гълъбово и допълва дарените в края на 2020 г. система за мониториране на пациенти, обрудване за линейки, мобилен апарат за рентгенографии на бял дроб и други.

„Изказвам благодарност към ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ за последователните им действия в помощ на болницата и направеното дарение. Подкрепата на компанията е изключително важна за нас като специалисти, защото така се чувстваме по-уверени, сигурни и спокойни в грижите, които полагаме за пациентите. Новото оборудване ще подобри диагностицирането, лечението и транспортирането на болните и значително ще увеличи готовността ни да реагираме в тежки ситуации“, заяви доктор Гошо Грозев, директор на МБАЛ Гълъбово.

В рамките на проекта ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ осигури и респиратор за интензивна грижа за пациенти в болницата в град Гълъбово. Животоподдържащата техника на стойност над 39 000 лева беше доставена през септември 2021 г. От началото на пандемията от ковид компанията на няколко пъти дари и предпазни облекла и консумативи, средства за дезинфекция и бързи тестове на болничното заведение. Благодарение на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ кислородната система на болницата също бе изцяло ремонтирана и осъвременена, за да се осигури надеждна грижа за пациентите в нужда.

„Запознати сме с предизвикателствата, пред които са изправени медицинските специалисти в МБАЛ Гълъбово. Общинската болница ежегодно приема над 3 300 пациенти и е единственото лечебно заведение със специализирано ковид отделение в района на комплекс „Марица изток“. Затова като отговорен съсед още преди началото на есенната вирусна вълна координирахме с ръководството на болницата с какво да помогнем на медиците и на общността, която разчита на тях. Веднага започнахме работа по закупуването на нужната медицинска апаратура, за да бъдат подготвени здравните специалисти, и успяхме да я доставим навреме. Истинският шанс да се справим и с този удар е да сме заедно, с обединени посока и сили“, заяви Надя Синигерска-Бохорова, мениджър „Комуникации и корпоративна социална отговорност“.


Maritsa East 3

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ притежава и управлява първата топлоелектрическа централа на лигнитни въглища в Югоизточна Европа, която работи в пълно съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност на труда и опазване на околната среда. Централата произвежда средно 10% от електроенергията в България, използвайки местни енергийни източници и така допринася за гарантиране на енергийната сигурност и независимост на страната. Над 1,4 милиарда лева са инвестирани за гарантиране надеждната работа на централата и в мерки за опазване на околната среда и безопасността на труда. Акционери са международната енергийна компания ContourGlobal (73%) и Националната електрическа компания (27%).

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема