32-ма ученици от област Стара Загора провеждат стаж в айти компания

32-ма ученици от област Стара Загора провеждат стаж в айти компания eDynamix

32-ма ученици успешно започват стаж в най-голямата фирма в сферата на информационните технологии в Стара Загора „еДинамикс България“ ЕООД, която има 140 служители и е собственост на Велизар Димитров. Всяка година дружеството организира практика за ученици с интереси в айти сферата от училища в региона. Това е най-голямата група сформирана до момента, благодарение на съвместна кампания с Община Стара Загора.

След специален процес на кандидатстване, който включва добър успех, езикови познания, препоръки от преподаватели, участие в различни олимпиади, извънкласни инициативи, допълнителни курсове и умения с различни технологии, избраните младежи са от гимназии в градовете Стара Загора, Чирпан, Казанлък и Нова Загора. Стажът е с продължителност три седмици.

От eDynamix първоначално планират да поканят на стаж 10 ученици. В процеса на кандидатстване екипът вижда, че интересът е голям и желаещите са изключително достойни. Така в началото на юли 2022 г. стаж в айти компанията започват 32-ма ученици.

През тази година те ще се обучават на най-популярния език за програмиране – Java. Ще бъдат разгледани различни теми, като след всяка от тях ще има задачи, които да затвърдят придобитите знания. Следва обучение, свързано с операционната система Аndroid. При него са предвидени индивидуални задачи спрямо нивото на всеки, които да бъдат насочени към постигането на крайната обща цел на групата – да се осъществи решение, чрез създаване на приложение на Android, което представлява малка операционна система с различни екрани и функционалности в нея. През цялото време учениците ще разчитат на опитни ментори от екипа на компанията.

Надеждата е, че освен да натрупат нови знания, младежите ще придобият и ценен работен опит.

edinamix stara zagora 2

www.infoz.bg  www.infoz.bg